Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Furtună în paradisul de la PSG! Șeicii, dispuși să renunțe la Messi pentru "obiectivul suprem"

Irina Aldea

Publicat 11/10/2021 la 19:19 GMT+3

S-au adunat norii peste paradisul de la PSG, transmite publicația El Nacional, care scrie că șeicii din conducerea clubului sunt dispuși chiar să renunțe la Messi pentru "obiectivul suprem".

Leo Messi - PSG

Credit imagine: Getty Images

PSG are unul dintre cele mai ambițioase și mai puternice proiecte sportive din Europa, dar relația dintre starurile din cadrul echipei nu este cea mai bună. Mauricio Pochettino are sarcina dificilă de a gestiona un grup din care fac parte vedete precum Leo Messi, Neymar, Mbappe, Sergio Ramos, Wijnaldum, Verratti și Di Maria, printre mulți alți super-fotbaliști.
Declarațiile oferite de Mbappe de curând au pornit câteva semnale de alarme la Paris. Francezul a recunoscut că a vrut în vară să plece de pe Parc des Princes, însă clubul i-a închis ușa în față. Marea dorință a francezului a fost să se alăture lui Real Madrid, iar Florentino Perez a făcut trei oferte pentru a-l aduce pe Bernabeu, însă șeicii din conducerea lui PSG au refuzatcu vehemență toate propunerile.

Șeicii de la PSG riscă totul pentru Mbappe, chiar și pe Messi

Acum, șeicii, în frunte cu Nasser Al-Khelaifi, par să fi dat uitării toate obiectivele prestabilite pentru club, setându-și unul nou, acela de a-l păstra pe Mbappe la PSG cu orice preț. Aceștia sunt de părere că Mbappe este jucătorul care va domina fotbalul în următorii ani și vor ca el să fie în centrul proiectului de pe Parc des Princes, și nu Messi sau Neymar.
Tocmai de aceea, Qatar Sports Investment, compania care gestionează PSG, a dat ordin ca Mbappe să poarte în continuare culorile clubului condus de Nasser Al-Khelaifi, chiar și dacă ar trebui să renunțe la Messi, transmite El Nacional. Mbappe mai are contract cu PSG până în iunie 2022 și asta înseamnă că în ianuarie poate negocia cu oricine dorește pentru ca în luna iulie a anului viitor să se transfere pe gratis. În acest scenariu, parizienii ar urma să-l cedeze pe gratis pe fotbalistul pentru care au plătit 180 de milioane de euro în 2018.

Mbappe, "obiectivul suprem" pentru șeicii de la PSG

Deși intenționează să plece de la PSG, Mbappe nu a exclus reînnoirea contractului. Până în prezent, francezul a refuzat toate propunerile de prelungire a contractului, dar PSG e dispusă să-l transforme în cel mai bine plătit fotbalist din echipă, cu un salariu astronomic, peste cel al lui Messi sau Neymar. El Nacional transmite că această acțiune ar reprezenta o mare lovitură pentru argentinian, care nu ar avea cea mai bună relație cu Mbappe pe Parc des Princes.
Aceeași sursă transmite că o astfel de măsură ar clarifica prioritățile francezilor în rândul starurilor lui PSG. O nouă ofertă de prelungire a contractului lui Mbappe la PSG îi va fi trimisă francezului în următoarele săptămâni, potrivit mai multor surse din Franța. În următoarea fereastră de transfer sunt așteptate noi încercări ale madrilenilor de a-l aduce pe atacant pe Bernabeu.
"Dacă aș fi plecat în această vară, aș fi mers doar la Real Madrid", a spus Mbappe de curând. La rândul său, Florentino a asigurat că "în ianuarie vom avea știri de la Mbappe" și că speră ca totul se poate rezolva până pe 1 ianuarie. Ulterior, președintele Realului a clarificat și a comentat: "Cuvintele mele au fost interpretate greșit. Ce am spus este că trebuie să așteptăm până anul viitor pentru a afla ce se va întâmpla, cu PSG avem relații bune".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo