Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă un nume pe lista celor de la PSG pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga

Bianca Dumitru

Publicat 20/05/2022 la 13:33 GMT+3

PSG se va despărți foarte probabil de Mauricio Pochettino la finalul acestui sezon, iar presa franceză a făcut mai multe speculații privind viitorul băncii tehnice a parizienilor.

Diego Simeone și Julen Lopetegui

Credit imagine: Getty Images

PSG a ratat și în acest an obiectivul de a câștiga Champions League, iar Mauricio Pochettino va plăti cel mai probabil cu postul său pentru acest lucru. Deși argentinianul mai are un an de contract, șefii de pe Parc de Princes sunt hotărâți să-l demită, chiar dacă vor trebui să-i plătească despăgubiri financiare consistente.
Cel mai recent, pe lista parizienilor a apărut Julen Lopetegui, antrenorul celor de la Sevilla. Potrivit jurnalistului Hadrien Grenier, care îl citează pe Matte Moretto, numele lui Lopetegui a fost în discuție în ultimele săptămâni.
Antrenorul de 55 de ani, care mai are contract până în 2024, ar putea fi demis de la Sevilla din cauza rezultatelor din acest sezon, care au fost sub așteptările conducerii de pe Ramon Sanchez Pizjuan.
De-a lungul carierei, Julen Lopetegui le-a mai pregătit pe Rayo Vallecano, FC Porto, Real Madrid și echipele naționale ale Spaniei de U19, U20, U21 și seniori.
Citește și:

Ce variante mai are PSG pentru banca tehnică

Al Khelaifi îl dorește insistent pe Zinedine Zidane, dar fostul antrenor de la Real Madrid e hotărât să aștepte până după Campionatul Mondial pentru a prelua naționala Franței. O altă variată ar fi Antonio Conte, însă italianul a dezmințit zvonurile că ar fi tentat de o aventură la Paris.
În aceste condiții, oficialii lui PSG s-au reorientat și sunt gata să surprindă pe toată lumea cu noul antrenor. Jurnaliștii de la L'Equipe scriu că marele favorit a devenit Marcelo Gallardo, managerul lui River Plate.
Acesta a petrecut un an ca jucător la PSG (2007-2008) și a impresionat la River, câștigând de două ori Copa Libertadores și o dată Copa Sudamericana (echivalentul Europa League). Stilul predominant ofensiv care îl caracterizează pe Gallardo i-a făcut pe șefii lui PSG să se gândească serios la acesta, iar aducerea sa nu ar fi foarte greu de realizat, mai ales că mai are doar 6 luni de contract cu River Plate. De notat că argentinianul de 46 de ani a fost pe lista mai multor cluburi europene în ultima vreme, Barcelona luându-l în calcul după demiterea lui Koeman.
Dacă nici Gallardo nu va fi convins, PSG a întocmit deja planuri de rezervă, la fel de surprinzătoare. Joachim Low și Thiago Motta sunt și ei pe lista largă a parizienilor. Fostul selecționer al Germaniei nu mai are nevoie de nicio prezentare și are avantajul de a fi liber de contract.
Rămâne de văzut care dintre acești antrenori va ajunge în final la PSG, dar e clar că Pochettino are zilele numărate. Titlul cucerit în Ligue 1 a fost prea puțin pentru investițiile masive din vara trecută (în special în salarii, pentru că mulți jucători au fost aduși liberi de contract), iar Nasser Al Khelaifi nu e dispus să-i acorde o a doua șansă antrenorului argentinian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo