L'Equipe transmite că Ligue 1, prin intermediul beIN Sports, un lanț care își comercializează drepturile TV la nivel internțional, a semnat deja 50 de contracte internaționale de difuzare a campionatului francez, acestea ajungând în peste 200 de țări din întreaga lume. Principalul "vinovat" pentru aceste mișcări pe piața drepturilor TV? Nimeni altul decât Leo Messi.
În acest moment, oficialii Ligue 1 și beIN Sports sunt pe val. beIn plătește 75 de milioane de euro pe sezon angajatorului ca minim garantat pentru a-și gestiona drepturile în străinătate (nu în Franța). Ei bine, de la sosirea lui Leo, beIN a semnat șase noi contracte pentru ciclul 2021-2024. Pe lângă Belgia, unde Eleven Sports a obținut drepturile în această săptămână, India (Viacom 18) și Vietnam (Reddentes Sports), care au încetat să mai difuzeze campionatul Franței în ultimele sezoane, și-au recâștigat drepturile.
Cupa Mondială FIFA
Canelo Alvarez și-a cerut scuze, după ce l-a amenințat cu bătaia pe Messi! Mesajul pugilistului
ACUM 6 ORE

Leo Messi, atracția principală din Ligue 1

Suedia și Norvegia s-au alăturat și ele în rândul țărilor care au cumpărat drepturile de difuzare a Ligue 1, văzând ce impact are asupra întregii lumi "efectul Messi". În Spania, unele meciuri ale lui PSG sunt oferite de Mediaset (Telecinco), iar pe Twitch sunt văzute prin Ibai Llanos. Cu aceste noi contracte, minimul garantat de 75 de milioane de euro a fost deja depășit, iar de acum înainte, beIN și LFP vor împărți beneficiile.
Ca număr de telespectatori, doar în MENA (Africa de Nord și Orientul Mijlociu) s-a înregistrat o creștere de peste 76% a audienței în timpul derby-ului dintre PSG și Olympique de Marseille din 24 octombrie. Aceasta este încă o dovadă că Leo Messi reprezintă unul dintre cele mai reprezentative repere în fotbalul mondial.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
ACUM 8 ORE