PSG nu are rivală în Franța privind posibilitățile financiare. Qatarezii au investit sume colosale în ultimul deceniu, iar între formația de pe Parc de Princes și restul echipelor franceze s-a format o adevărată prăpastie din punct de vedere al salariilor achitate fotbaliștilor.
Celebrea publicație L'Equipe a realizat o comparație între PSG și restul formațiilor din Ligue 1. Conform sursei citate fondul salarial anual al celor de la PSG este de 629 de milioane de €. Restul formațiilor din Franța achită laolaltă 1,73 miliarde de € fotbaliștilor, ceea ce înseamnă că PSG plătește 37% din total.
Fondul salarial al celor de la PSG a crescut amețitor în ultimii ani. În sezonul 2018/2019, masa salarială a lui PSG s-a ridicat la 370 de milioane de €, cifră care a crescut în 2019/2020 la 414 de € și apoi a ajuns la 503 de milioane de €. Fondul total a crescut din nou înaintea acestui, sezon odată cu venirea unor jucători precum Messi, Donnarumma, Wijnaldum, Hakimi sau Sergio Ramos.
Fotbal
Modric: "Sper Real să nu facă "un Mbappe" cu mine". Vinicius, despre oferta primită de la PSG
ACUM 11 ORE
PSG nu este lider autoritar din acest punct de vedere numai în Franța, niciun alt club din Europa neavând un fond salarial nici măcar apropiat de cel al parizienilor. Cu toate acestea, clubul de Parc de Princes nu riscă să încalce regulile fair-play-ului financiar susțin jurnaliștii de la L'Equipe.
Citește și:

PSG îl vrea și pe Haaland

Parizienii și-au setat ca obiectiv principal aducerea lui Erling Haaland, în contextul plecării lui Kylian Mbappe. Pe lângă atacantul norvegian, francezii sunt interesați și de Paqueta sau Paul Pogba, conform L'Equipe.
Totuși, PSG consideră că aducerea lui Haaland reprezintă o prioritate, conducerea francezilor considerându-l pe vârful de 21 de ani cel mai bun tânăr atacant din Europa, iar relațiile dintre directorul sportiv al echipei, Leonardo, și impresarul jucătorului, Mino Raiola, sunt destul de solide.
PSG și Dortmund au avut deja un prim contact în legătură cu transferul lui Erling Haaland, dar nu s-a ajuns la nimic concret deocamdată. PSG vrea să se asigure că va aduce un înlocuitor cel puțin pe măsura lui Mbappe, care, cel mai probabil, va ajunge la Real Madrid.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
IERI LA 04:56
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
IERI LA 04:27