Lionel Messi s-a despărțit de Barcelona după 17 ani și a semnat cu PSG din postura de jucător liber de contract. Transferul a făcut furori în fotbalul european, ajungerea argentinianului pe Parc de Prince transformând gruparea pariziană într-un adevărat dream-team.
După ce a devenit clar că Messi nu mai poate rămâne la Barcelona, starul a avut mai multe oferte, dar în cele din urmă a ales să semneze cu PSG. La 3 luni de la această alegere, Messi a dezvăluit motivele care l-au convins să facă acest pas.
"Champions League a fost unul din principalele motive. Aşa cum am spus, voi încerca să continui să câştig trofee. Când am luat decizia de a veni la PSG, a fost pentru că este una din cele mai mari echipe şi pentru că îmi doresc să o ajut să crească și să câștige Champions League după atâtea încercări. Cred că nu suntem departe. În acest sezon, noi suntem printre candidaţi.
Cupa Mondială FIFA
Lewandowski a dat cărțile pe față! Ce i-a spus lui Messi la finalul partidei Polonia - Argentina
ACUM 2 ORE
Toată lumea vorbeşte de PSG, din cauza lotului valoros, dar mai sunt şi alte echipe bune precum Manchester United, Manchester City, Bayern, Liverpool, Atletico Madrid sau Chelsea... Cel mai bun nu câştigă mereu, dar totul depinde de numeroase detalii sau de circumstanţe", a spus Messi într-un amplu interviu acordat jurnaliștilor de la Sport.
Citește și:

Messi a recunoscut că vrea să revină la Barcelona în viitor

În interviul acordat renumitei publicații catalane, Messi a vorbit despre Laporta, despre ce a dus la imposibilitatea să continue pe Camp Nou, dar şi despre viaţa la Paris şi cum se acomodează la noua echipă. Întrebat dacă se vede în viitor din nou la Barcelona, sud-americanul nu a stat pe gânduri: i-ar plăcea după retragere să revină pe Camp Nou şi să ajute clubul din punct de vedere administrativ.
"Dacă m-aş întoarce la Barcelona? Da! Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să pot ajuta clubul aşa cum pot. Mi-ar plăcea să fiu secretar tehnic la un moment dat. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau nu. Sau dacă va fi o altă poziţie. Dacă există o posibilitate, aș dori să contribui din nou din punct de vedere administrativ la clubul pe care îl iubesc. Vreau ca acest club să fie în continuare printre cele mai bune din lume", a spus Messi.
Messi nu a avut un debut extaordinar la PSG, el nereușind să marcheze nici un gol în Ligue 1 până acum. Are 3 reușite însă în Champions League, dar francezii încă așteaptă prestațiile strălucitoare cu care argentinianul a obișnuit în perioada în care juca la Barcelona.
Messi a fost schimbat în ultima partidă a lui PSG din campionat la pauză, dar Pochettino a declarat ulterior că a fost doar o măsură de precauţie, pentru a fi sigur că al său compatriot e apt pentru meciul de Champions League, de miercuri. PSG se deplasează în Germania, pentru duelul cu Leipzig, iar o victorie e obligatorie în lupta de la distanţă cu City, pentru şefia grupei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Cupa Mondială FIFA
Canelo Alvarez și-a cerut scuze, după ce l-a amenințat cu bătaia pe Messi! Mesajul pugilistului
IERI LA 08:06
Cupa Mondială FIFA
Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti
IERI LA 06:48