Starul Lionel Messi va fi titular la meciul pe care Argentina îl va disputa împotriva Uruguayului, vineri, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2022, anunţă presa argentiniană.
"Începând din noiembrie 2019, Leo nu a ratat niciun minut la echipa naţională şi vrea să prelungească această serie împotriva Uruguayului", scrie ziarul Ole, care reaminteşte că Messi este jucătorul cu cele mai multe selecţii în naţionala "albiceleste" (157) şi cu cel mai mare număr de goluri marcate pentru Argentina (80).

Lionel Messi este fotbalistul cu cele mai multe minute consecutive jucate în tricoul Argentinei

Ligue 1
Dimitri Payet intră în istoria Ligue 1. A reușit ceea ce nimeni nu a putut în 92 de ani
08/10/2022 LA 20:41
De asemenea, sextuplul câştigător al Balonului de Aur este fotbalistul cu cele mai multe minute consecutive jucate în tricoul Argentinei, fără să fie înlocuit. Iar vineri va fi din nou pe teren, adaugă cotidianul argentinian.
https://i.eurosport.com/2021/11/10/3251968.jpg
Selecţionerul argentinian Lionel Scaloni are la dispoziţie 33 de jucători, după ce a renunţat la Nicolas Gonzalez, atacantul echipei italiene Fiorentina, care nu a putut călători în Argentina din cauza unui test pozitiv la Covid-19, conform EFE.
După partida cu Uruguay, de la Montevideo, Messi şi colegii săi vor primi vizita "eternei rivale" Brazilia, pe 16 noiembrie, tot în cadrul preliminariilor CM 2022.
Brazilia şi Argentina, ambele neînvinse de la debutul preliminariilor, ocupă primele două locuri în grupa unică din America de Sud, cu 31, respectiv 25 de puncte. Ele sunt urmate de Ecuador, 17 puncte, Columbia şi Uruguay, câte 16 puncte, Chile, 13 puncte, Bolivia şi Paraguay, câte 12 puncte, Peru, 11 puncte, şi Venezuela, 11 puncte.

Conducerea PSG nu este deloc încântată

Lionel Messi este bun de joc, în condițiile în care el a lipsit de la ultimele partide oficiale ale echipei de club, cel cu Leipzig din Champions League și cu Bordeaux din Ligue 1. De altfel, președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, a cerut o anchetă internă la echipă, după ce Messi a răspuns convocării la naționala Argentinei.
Conducerea clubului parizian se teme ca nu cumva Messi să prioritizeze naționala Argentinei, în detrimentul echipei de club,care îi plătește un salariu deloc de neglijat.
https://i.eurosport.com/2021/11/08/3251333.jpg
În urma acestei situații, Al-Khelaifi a cerut începerea unei anchete interne pentru a se afla dacă Messi era apt înainte de plecarea sa către Argentina. Până să se alăture colegilor de la echipa națională, starul a mers și la Madrid, acolo unde a efectuat un control medical și a încercat să urmeze o terapie pentru a se recupera cât mai rapid.
De asemenea, directorul sportiv al clubului de pe Parc des Princes, Leonardo, a discutat cu cei de la Le Parisien și a adus în discuție problemele cu care se confruntă cluburile atunci când vine vorba de lăsarea jucătorilor să plece la echipa națională. Acesta este de părere că FIFA ar trebui să reglementeze aceste situații:
"Noi nu suntem de acord să lăsăm un jucător care nu se simte bine sau este în proces de recuperare. Nu are sens, iar astfel de situații trebuie să fie reglementate de către cei de la FIFA", a declarat Leonardo.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Ligue 1
Cel mai rapid gol din istoria Ligue 1, sub lupa experților Eurosport Franța în 4 pași
22/08/2022 LA 17:45
Ligue 1
Rareș Ilie a vorbit despre adaptarea sa în Franța. Cum a caracterizat românul mediul de la Nice
05/08/2022 LA 18:55