Lionel Messi a avut un sezon sub așteptări la PSG. Schimbarea climatului după 17 ani a fost dificilă pentru argentinian, care nu a reușit să marcheze decât 11 goluri pentru parizieni în toate competițiile. La un moment dat au apărut informații în presa franceză că PSG ar dori să se despartă de Messi în această vară, dar nu se pune problema de așa ceva.
Starul de 35 de ani mai are un an de contract cu gruparea de pe Parc de Princes și îl va duce la bun sfârșit. Un motiv aparte pentru care Messi vrea să mai joace încă un sezon la cel mai înalt nivel îl reprezintă Campionatul Mondial din iarnă, care va fi probabil ultima reprezentație a acestuia în tricoul Argentinei.
Citește și:
MLS
Cine sunt cei mai bine plătiți 10 jucători din istoria MLS! Bale sau Beckham nu se află pe listă
IERI LA 11:34

Messi va ajunge la Inter Miami în 2023

Contractul cu PSG nu va fi prelungit dincolo de vara lui 2023, iar Messi își va încheia cariera în MSL. Chiar dacă tatăl său a aprins speranța fanilor Barcelonei, spunând că starul ar putea reveni pe Camp Nou, sunt șanse minime să se întâmple asta. Conform jurnalistului Alex Candal, citat de as.com, Messi va semna cu Inter Miami în 2023.
În plus, argentinianul va deveni și co-proprietar la clubul din California, urmând să cumpere 35% din acțiuni. Acționarul majoritar al celor de la Inter Miami este David Beckham, iar englezul își dorește să atragă cât mai multe nume grele din fotbalul mondial la clubul său, pentru a-l transforma într-o forță în MLS.
Messi ar putea fi coleg la Inter Miami cu mai mulți foști coechipieri de la Barcelona. Luis Suarez, Sergio Busquets sau Neymar ar putea ajunge și ei la Miami în viitorul apropiat. De altfel, brazilianul a afirmat recent că și-ar dori să joace în MLS, fiind atras de calendarul competițional de acolo, care presupune o vacanță mult mai lungă față de ceea ce se întâmplă în fotbalul mare.
Așadar, Lionel Messi se apropie de plecarea din fotbalul european, preferând să aibă un final de carieră liniștit, la Miami, un loc ideal pentru un star de nivelul său. Fotbalul din MLS este departe de nivelul din Europa, astfel că dacă argentinianul va fi ferit de accidentări ar putea să-i încânte pe fanii de peste ocean cel puțin 2-3 ani.
Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG! Cum au făcut parizienii 700 de milioane de € pe spatele starului
24/06/2022 LA 12:30
Ligue 1
La mulți ani, Lionel Messi! Fotbalist genial, colecționar de recorduri și un idol pentru miliarde
24/06/2022 LA 08:06