Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, desființat în presa franceză după o nouă prestație slabă la PSG: "Nedemn de un Balon de Aur"

Nicu Savin

Publicat 02/12/2021 la 16:23 GMT+2

Lionel Messi a fost integralist în partida dinte PSG și Nice, dar argentinianul nu și-a putut ajuta echipa să câștige cele 3 puncte, rezultatul final fiind o remiză albă. Presa din Hexagon l-a taxat dur pe proaspătul câștigător al Balonului de Aur, menționând că prestația sa nu este demnă de cel mai bun fotbalist al lumii.

Lionel Messi (PSG)

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a primit luni seara cel de-al 7-lea Balon de Aur al carierei, record absolut în fotbalul mondial. Argentinianul a prezentat trofeul pe Parc de Princes, înaintea partidei dintre PSG și Nice, iar fanii se așteptau la o demonstrație de forță din partea echipei favorite.
Nu a fost să fie așa, echipa lui Cristophe Galtier obținând un punct mare, meciul încheindu-se fără gol. Pierderea a două puncte nu reprezintă un capăt de lume pentru PSG, care oricum are un avans considerabil în clasament, dar îngrijorările sunt legate de jocul prestat de echipă.
Conform notelor acordate de principalele publicații franceze, Messi a fost printre cei mai slabi jucători de pe teren, primind nota 3 din partea celor de la L'Equipe și Le parizien.
Citește și:

Messi, criticat aspru în presa franceză, după PSG-Nice

Nu doar notele mici primite de starul argentinian au atras atenția, ci mai ales cuvintele dure folosite de jurnaliștii francezi la adresa decarului de la PSG.
"A oferit o performanță nedemnă de un câștigător al Balonului de Aur. A fost dezamăgitor într-un rol de nouă fals. Acesta a fost un PSG ieftin, contrafăcut", au notat cei de la Le Parisien.
"Messi a arătat mai bine luni (n.r. ziua decernării Balonului de Aur). A fost mereu izolat, în nota a ceea ce a arătat în ultimele săptămâni. Messi dă impresia că joacă mereu în același ritm: foaate lent. Rămâne în urmă o constatare surprinzătoare: după 600 de minute jucate în Ligue 1, Messi a marcat un singur gol.", a adăugat L'Equipe.
Nu este prima dată când presa din Hexagon îl ia pe Messi în colimator. Ajungerea sa la PSG a generat așteptări foarte mari în Franța, dar până acum acesta nu și-a justificat salariul imens și faima de cel mai bun fotbalist al lumii din ultimii 15 ani. Răbdarea francezilor se pare că a ajuns la final, iar Messi trebuie să livreze urgent evoluții încântătoare pentru a nu-și complica și mai mult situația.
În ciuda acestei remize, Paris Saint-Germain continuă să fie lider autoritar în Ligue 1, cu un avans de 12 puncte faţă de Olympique Marseille, care a urcat pe locul secund după victoria la limită obţinută pe terenul lui FC Nantes (1-0), printr-un gol marcat de brazilianul Gerson, aflat la a doua sa reuşită în Ligue 1.
Marseille a făcut cu această ocazie rocadă în clasament cu formaţia Rennes, învinsă pe teren propriu de campioana en titre, Lille OSC (1-2).
Surpriza etapei s-a produs la Lyon, unde Stade Reims a reuşit să se impună cu 2-1 în faţa lui Olympique, la capătul unui meci disputat cu porţile închise, dupăincidentele care au avut loc la derby-ul dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille, când mijlocaşul Dimitri Payet a fost lovit de o sticlă cu apă aruncată din tribune, jocul fiind oprit după doar cinci minute.
Rezultatele etapei a 16-a din Ligue 1
FC Metz - Montpellier 1-3
Au marcat: De Preville (70), respectiv Savanier (36), Mavididi (45+1), Wahi (48).
Brest - AS Saint-Etienne 1-0
A marcat: Faivre (64 - penalty).
RC Strasbourg - Girondins Bordeaux 5-2
Au marcat: Thomasson (22), Gameiro (43 - penalty), Ajorque (45+1, 65), Lienard (48), respectiv Hwang (7), Elis (57).
Angers - AS Monaco 1-3
Au marcat: Nubel (55 - autogol), respectiv Boadu (25), Sofiane Diop (45), Disasi (73).
Troyes - Lorient 2-0
Au marcat: Ripart (7), Kouame (34).
Oliympique Lyon - Stade Reims 1-2
Au marcat: Toko Ekambi (66), respectiv Faes (56), Ekitike (90+3).
Rennes - Lille OSC 1-2
Au marcat: Bourigeaud (85), respectiv Xeka (31), Renato Sanches (45).
Paris Saint-Germain - OGC Nice 0-0
FC Nantes - Olympique Marseille 0-1
A marcat: Gerson (30).
Clermont Foot - Racing Lens 2-2
Au marcat: Magnin (41), Bayo (65), respectiv Gastien (12 - autogol), Seko Fofana (47).
Clasamentul la vârf
  • 1. Paris Saint-Germain 41 puncte (16 jocuri)
  • 2. Olympique Marseille 29 p (15 j)
  • 3. Rennes 28 p (16 j)
  • 4. OGG Nice 27 p (16 j)
  • 5. Racing Lens 26 p (16 j)
  • 6. RC Strasbourg 23 p (16 j, golaveraj +9)
  • 7. AS Monaco 23 P (15 j, +3)
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo