Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi s-a numărat printre votanții la Trofeul Kopa! Care sunt cei 3 fotbaliști aleși de argentinian

Nicu Savin

Publicat 02/12/2021 la 19:53 GMT+2

Messi s-a numărat printre votanții Trofeului Kopa, Balonul de Aur pentru jucătorii sub 21 de ani. Argentinianul i-a acordat punctaj maxim lui Pedri, fostul său coleg de la Barcelona, dar a avut variante interesante pentru locurile doi și trei.

Football : Ballon D'Or for Lionel Messi

Credit imagine: Eurosport

Lionel Messi a primit luni seara al 7-lea Balon de Aur al carierei, dar prestigiosul trofeu individual nu a fost singurul premiu acordat la ceremonia care a avut loc la Paris. France Footbal a decis în urmă cu 3 ani introducerea Trofeului Kopa, destinat celui mai bun jucător U21 din lume.
Pedri a fost desemnat câștigător în acest an, parcursul său de la Barcelona și de la naționala Spaniei fiind unul incredibil. Printre cei care l-au votat pe primul loc pe tânărul fotbalist (3 puncte) s-a numărat și Lionel Messi, care s-a numărat printre cei cu drept de vot în calitate de căpitan al Argentinei.
Pe locul secund (două puncte), starul lui PSG l-a plasat pe colegul său de echipă, portughezul Nuno Mendez, iar pe ultima treaptă a podiumului (1 punct) pe Jude Bellingham, mijlocașul Borussiei Dortmund.
Citește și:

Messi l-a votat pe Pedri l-a Trofeul Kopa

Alegerea lui Pedri de către Messi este logică, cei doi având o relație foarte apropiată, sudată în sezonul trecut la Barcelona. Tânărul fotbalist a ținut să-i mulțumească argentinianului pentru ajutorul oferit din momentul în care a fost promovat la echipa mare a catalanilor.
"Vreau să mulțumesc Barcelonei, tuturor oamenilor care m-au susținut zi de zi, antrenorilor, jucătorilor și mai ales căpitanilor, care mi-au făcut șederea la Barcelona mai ușoară. Leo este aici și vreau să-i mulțumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-a oferit", a spus Pedri după ce a primit trofeul.
Spre deosebire de succesul lui Messi la Balonul de Aur, unul contestat vehement în lumea fotbalului, victoria lui Pedri a fost una zdrobitoare. Ibericul a acumulat 89 de puncte, cu 50 mai mult decât ocupantul locului secund, Jude Bellingham (39), Pe locul 3 s-a clasat Jama Musiala, jucătorul lui Bayern Munchen (38 de puncte).
Podiumurile Trofeului Kopa în anii precedenți
  • 2018 - 1.Kylian Mbappe - 110 puncte, 2.Christian Pulisic - 31 de puncte, 3.Justin Kluivert - 18 puncte
  • 2019 - 1.Matthijs de Ligt - 58 de puncte, 2.Jadon Sancho - 49 de puncte, 3.Joao Felix - 41 de puncte
  • 2020 - nu s-a acordat
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo