Articol scris de David Căileanu
Clasicul Franței reprezintă și o zi destul de grea pentru autoritățile franceze. De-a lungul timpului, fanii celor 2 echipe au făcut haos când s-au întâlnit față-n față, fie pe stadion, fie în afara lui. Această rivalitate a crescut și datorită conducerii celor 2 cluburi. În 1986 excentricul Bernard Tapie a preluat-o pe Marseille și lansa săgeți spre rivalii din capitală iar fanii au preluat rapid discursul conducătorului față de echipa pariziană. Iar în 1991, Canal + ajunge la conducerea lui PSG și stimulează rivalitatea cu Marseille prin diferite materiale de presă. Confruntarea dintre cele 2 echipe a fost și este tot timpul un butoi cu pulbere pentru străzile echipei gazde, motiv pentru care autoritățile franceze i-au interzis pe fanii parizieni la meciul de astăzi.
Formația din sudul Franței antrenată de Sampaoli se află pe locul 3, după 9 meciuri jucate, Marseille având un meci în minus față de celalte formații cu care se află în luptă pentru locul 2, deoarece partida cu Nice din etapa 3 a fost întreruptă din cauza evenimentelor ce au degenarat în tribunele stadionului Allianz Riviera. Marseille are al doilea cel mai bun atac din Franța după P.S.G, formația lui Sampaoli a reușit să marcheze până acum 18 goluri, iar cei mai buni marcatori de la Marseille și P.S.G se află la egalitate în clasamentul celor mai buni marcatori, atât Payet cât și Mbappe au reușit să marcheze 5 goluri până în momentul de față.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
IERI LA 17:09
De partea cealaltă, P.S.G. este lider autoritar în campionat. În 10 partide disputate de formația din capitala Franței în campionat, parizienii au reușit să se impună de 9 ori, singura înfrângere fiind suferită la începutul acestei luni pe terenul lui Rennes. Se pare că Messi a ieșit la rampă pentru parizieni doar în meciurile importante. În campionat, argentinianul nu și-a trecut numele până acum pe lista marcatorilor, fanii parizieni așteaptă din partea favoritului din acest an la Balonul de Aur să spargă gheața în Ligue 1 chiar în fieful marii rivale. Velodrome ar putea fi martor la primul gol marcat de argentinian în campionatul francez.
Cel mai bun marcator în clasicul Franței este Zlatan Ibrahimovic. Fostul star al parizienilor a reușit să marcheze de 11 ori în acest derby. Al doilea cel mai bun marcator în duelurile dintre Marseille și P.S.G este Cavani. Atacantul din Uruguay care a fost printre primele nume sonore, cumpărate de milionarii din Orient, pentru P.S.G. El a marcat 7 goluri în Clasicul Franței. Mbappe are șansa de a-l egala pe Cavani dacă va marca în această partidă. Momentan starul francez a marcat de 6 ori în poarta celor de la OM, din postura de jucător al parizienilor.
https://i.eurosport.com/2021/02/08/2987356.jpg

OM - PSG | Rivalitate înainte de toate

Dacă această rivalitate a fost pornită la nivelul conducerilor celor 2 echipe ce luptau aprig pentru titlu în Franța, fanii celor 2 echipe au continuat această rivalitate. Ura reciprocă a faniilor acestor 2 echipe a mers atât de departe, încât în ziua finalei din Champions League de anul trecut dintre Bayern și PSG, nimeni nu a avut voie să poarte în Marsilia însemne ale clubului rival și totodată au fost interzise folosirea materialelor pirotehnice în aceea zi în cazul unei victorii a francezilor în finală. Marseille trebuie să rămână singura câștigătoare de Champions League, din Franța, în viziunea faniilor lui OM.
De această rivalitate nu au ținut cont jucători precum: Jocelyn Angloma, Frederic Dehu, Gabriel Heinze, Lorik Cana sau Andre Luiz. Între cei 5, doar Heinze nu s-a transferat de la o rivală la alta. Argentinianul după perioada petrecută în capitala Franței, a făcut un periplu pe la Manchester United și Real Madrid, după care s-a întors la marea rivală a lui P.S.G. Ceilalți 4 au schimbat taberele rivale, intrând direct în groapa cu lei fără resentimente.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
OM - PSG va fi în această seară de la 21.45 și îl puteți urmări în format Live Text pe Eurosport.ro.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
IERI LA 10:12
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
27/11/2022 LA 17:24