Mauricio Pochettino a ajuns în ianuarie 2020 la PSG, înlocuindu-l pe Thomas Tuchel. În stagiunea trecută, argentinianul nu a reușit să livreze rezultatele așteptate, dar a fost "iertat" de conducere. Decizia a fost normală, deoarece ratarea principalelor obiective nu i s-au putut imputa lui Pochettino.
În acest sezon însă, antrenorul este sub o presiune uriașă, mai ales după campania de achizții stelară pe care au reușit-o parizienii în vară. Deși PSG este în grafic pe toate planurile, jocul echipei nu a strălucit decât rereori, iar zvonurile că oficialii de pe Parc de Princes pregătesc o schimbare pe bancă se întețesc de la o zi la alta.
Citește și:
Ligue 1
Șefii lui PSG insistă că Pochettino nu a cerut să plece la Manchester United! Ce au spus despre Zida
ACUM 9 ORE

Pochettino insistă că are nevoie de timp la PSG

Pochettino a vorbit deschis despre misiunea pe care o are la PSG și a nu a ezitat să ceară timp pentru a transforma echipa într-o mașinărie de fotbal, așa cum o presupune lotul pe care îl are la dispoziție. Argentinianul a dat exemplu mandatul său la Tottenham, când a reușit să facă echipa să performeze abia după câteva sezoane. În același timp, "Poch" a lăsat să se înțeleagă că este conștient că la PSG este nevoie de rezultate imediate și a spus că nu va fi o tragedie dacă va fi sacrificat în viitorul apropiat.
"Dacă te uiți la un meci din primul nostru sezon la Tottenham și la altul din al treilea, vei vedea că nu este același lucru. Am ajuns la Paris în ianuarie, era o altă structură de echipă. În această varăau sosit și alte tipuri de jucători și asta te face să-ți dorești să ai mai mult timp pentru a modela un stil de joc.
Suntem într-un proces. Nu putem epuiza etapele, dar nici nu ne dam înapoi. Nu este frustrant să fim sub presiune. Nu vreau să se răspândească această idee. Este o mare provocare. Oamenii ne spun că trebuie să fie o tortură să fim mereu sub presiune, dar nu e așa. Avem curajul să credem vom reuși și va trebui să ne adaptăm. Avem nevoie și de ceva timp, care de multe ori nu există în fotbal. Dacă nu vom avea timp pentru a ne implementa ideile la PSG, ei bine, păcat, nu vom fi primii sau ultimii. Dar suntem bucuroși să contribuim cu cunoștințele noastre.", a spus Pochettino pentru L'Equipe.
Pochettino are șansa de a antrena o echipă stelară la PSG, dar acest lucru poate crea deseori probleme pentru un antrenor. Abilitatea de a gestiona un vestiar cu mai multe vedete este foarte importantă la un antrenor, iar argentinianul a cam rămas dator la acest capitol.
La începutul sezonului, Pochettino l-a înlocuit pe Messi la un meci din Ligue 1, iar starul a fost foarte supărat, fiind atunci aproape de a fi generat un adevărat scandal. Vorbind despre acest tip de situații, Pochettino a admis că nu este ușor să ia astfel de decizii.
"Vorbim despre cei mai buni jucători din lume. Dacă nu au nicio problemă, de ce vrei să-i scoți? Chiar dacă nu joacă așa cum te așteptai, prin talentul lor, pot fi decisivi în orice moment al unui meci. De aceea clubul a făcut efortul financiar să-i angajeze. Nu poți trata acest tip de jucători cu restul", a adăugat Pochettino.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Klopp, despre venirea lui Rangnick la United: "Din nefericire, vine în Premier League"
ACUM 16 ORE
Premier League
Rangnick, făcut praf: "Nu îi pasă câtuși de puțin de fotbal, e un trădător și un mercenar"
ACUM 18 ORE