Mauricio Pochettino a ajuns la PSG la jumătatea sezonului trecut, înlocuindu-l pe Thomas Tuchel. Argentinianul a avut menirea de a face o echipă care să câștige Champions League, iar campania de achiziții din vara trecută era una care le dădea mari speranțe fanilor.
Din păcate, PSG a fost departe de așteptări în acest sezon și a fost eliminată încă din optimi de către Real Madrid. Câștigarea iminentă a titlului în Ligue 1 este prea puțin pentru pretențiile qatarezilor și sunt șanse mari ca Pochettino să fie îndepărtat din vară.
Întâmplător sau nu, singurul lucru cu adevărat important din mandatul argentinianului a fost ascensiunea fantastică a lui Kylian Mbappe. Francezul era o certitudine încă de dinaintea lui Pochettino pe banca echipei, dar în ultimul an acesta a explodat, făcând multe meciuri memorabile și dând impresia că duce echipa în spate de unul singur.
Liga Campionilor UEFA
Șeful lui Real Madrid a uitat deja de Mbappe! Ce a spus după victoria din finala Champions League
ACUM O ORĂ
Vorbind despre situația starului său, Pochettino susține că progresul atacantului nu este întâmplător, atribuidu-și anumite merite în această chestiune.
"Cazul lui Kylian este un caz foarte clar. Când am ajuns noi aici, forma pe care o traversa nu era ceea ce toată lumea credea că trebuie să fie. Datorită muncii și implicării sale și, logic, încrederii pe care i-am dat-o, Kylian a reușit să demonstreze ce jucător fantastic este. Cel mai important lucru este angajamentul și capacitatea sa de a întoarce în favoarea sa o situație în care nu era cea mai bună acum un an și 3 luni. I-am dat mijloacele să fie calm şi să se dezvolte ca jucător", a spus Pochettino, citat de as.com.
Citește și:

Pochettino îl vede pe Mbappe căpitan la PSG

Mbappe continuă să negocieze cu șefii de la PSG prelungirea contractului, chiar dacă în presa internațională au apărut informații că este deja hotărât să plece la Real Madrid. Totuși, șefii de pe Parc de Princes nu și-au pierdut speranța și își joacă toate cărțile pentru a-l păstra pe star.
Conform L'Equipe, lui Mbappe i se va garanta că va fi căpitanul echipei în anii următori dacă va accepta să continue la Paris. Marquinhos este momentan căpitanul lui PSG, dar evoluțiile brazilianului au lăsat de dorit în ultima vreme, astfel că ar putea fi deposedat de banderolă. Mbappe este considerat omul ideal pentru a fi liderul echipei, fiind parizian. În același timp, atacantul este un exemplu pentru toți tinerii din echipă și a dat dovadă de personalitate în momentele dificile.
Întrebat dacă l-ar vedea pe Mbappe căpitanul echipei în sezonul viitor, Pochettino a evitat un răspuns concis: "El îl consider pe Kylian un posibil căpitan, la fel ca și pe alți jucători".
În mod normal, căpitanii sunt aleși de vestiar sau numiți de antrenori, dar PSG ar putea fi o excepție, iar banderola să ajungă pe brațul lui Mbappe în urma unei decizii venite din birouri.
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
IERI LA 15:31
Ligue 1
Un singur jucător a știut dinainte că Mbappe va rămâne la PSG! Pochettino "a dat tot din casă"
27/05/2022 LA 07:30