Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG a redevenit campioana Franței, cu o lună mai devreme de încheierea sezonului

Andrei Nicolae

Publicat 23/04/2022 la 23:55 GMT+3

Parizienii au ajuns la 80 de puncte după 34 de meciuri în Ligue 1 și nu mai pot fi ajunși în fruntea ierarhiei. Titlul a fost câștigat matematic după o remiză cu Lens, scor 1-1.

PSG - Lens : Lionel Messi et Neymar.

Credit imagine: Getty Images

Ligue 1 este a doua întrecere din Top 5 campionate în Europa care își cunoaște deja campioana. PSG a redevenit regina Franței, în urma remizei cu Lens, scor 1-1, în cadrul unui joc din etapa a 34-a. Vedetele de la Paris au luat un avans de 16 puncte în fața echipei Marseille, diferență care nu poate fi recuperată de adversară în 5 jocuri.
Lionel Messi a marcat în minutul 68, cu o execuție superbă din afara careului. Lens a egalat însă pe final de joc, prin Jean (min. 88), chiar dacă era în inferioritate numerică.

PSG a egalat recordul lui Saint-Etienne

Recuperând coroana în Ligue 1, PSG a egalat recordul echipei Saint-Etienne de 10 titluri. Nicio altă grupare nu a cucerit mai multe trofee în campionatul Franței, de-a lungul istoriei. Marseille are 9 titluri, Monaco și Nantes – câte 8, iar Lyon – 7.
8 dintre cele 10 trofee ale parizienilor în campionat au fost obținute în era proprietarilor din Qatar, datorită politicii lor generoase pe piața de transferuri și a capacității de a atrage pe unii dintre cei mai talentați jucători din fotbalul mondial.
PSG a cucerit titlul, dar bucuria starurilor a fost moderată. Asta poate și pentru că echipa a părăsit Liga Campionilor în acest sezon încă din faza optimilor de finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo