PSG, criticată dur de o legendă a fotbalului francez pentru strategia aplicată în cazul lui Mbappe

Nicu Savin

Publicat 07/10/2021 la 12:36 GMT+3

PSG încearcă din răsputeri să-l convingă pe Kylian Mbappe să-și pună semnătura pe un nou contract, dar timupul este dușmanul cel mai mar al oficialilor parizieni, deoarece atacntul v a putea semna în numai câteva luni cu un alt club. Strategia aplicată de clubul de pe Parc de Princes în cazul lui Mbappe a fost aspru criticată de o legendă a fotbalului francez.

Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe se află în ultimul an de contract cu PSG și în ianuarie ar putea semna cu orice alt club, la care ar urma să ajungă gratis în vara anului viitor. PSG a refuzat în vară toate ofertele celor de la Real Madrid pe numele atacantului francez, sperând că îl va putea convinge să-și prelungească înțelegerea.
Starul de la PSG a admis că și-a dorit să plece și i-a înștiințat de acest lucru și pe oficialii clubului, care ar fi putut obține o sumă considerabilă din vânzarea sa în urmă cu câteva luni. Șansele ca Mbappe să accepte prelungirea contractului cu PSG sunt reduse, deși mama acestuia a dezvăluit într-un interviu acordat presei din Hexagon că negocierile decurg în sens pozitiv.
Mai multe voci importante din fotbalul francez consideră că PSG a greșit total strategia în cazul atacantului, ajungând în situația probabilă de a-l pierde gratis. Printre cei care consideră că PSG a procedat greșit se află și Nicolas Anelka, fostul atacant al naționalei Franței. Acessta este de părere că Mbappe ar fi trebuit vândut, în condițiile în care nu s-a reușit prelungirea contractului până la intrarea în ultimul an.
"Când ai un fenomen ca Mbappe, îi reînnoiești contractul cu doi ani înainte. Dacă nu îl poți reînnoi, vinde-l. Chiar dacă ai negociat de trei ani. Dacă nu poți reînnoi cel mai bun jucător din campionatul Franței, cred că trebuie să-l vinzi, pentru că știi asta te vei afla în dificultate. De ce ar reînnoi când intră în ultimele 6 luni de contract când mâine poate avea vreo ofertă de la orice echipă din lume?", a spus Anelka pentru RMC, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

PSG A REACȚIONAT DUR DUPĂ CE FLORENTINO PEREZ A VORBIT DIN NOU DESPRE MBAPPE

La doar câteva ore după ce Mbappe a dezvăluit că a dorist să plece în vară de la PSG, Florentino Perez a vorbit din nou despre mutarea atacantului pe Bernabeu, deși oficialii madrilenilor și-au propus să nu mai discute despre acest subiect până în ianuarie 2022, când Mbappe ar putea semna deja cu Realul.
"Sperăm că pe 1 ianuarie totul să se rezolve", ar fi spus Perez cu privire la transferul la care visează toți fanii "Los Blancos"
Declarația președintelui madrilen i-a scos din sărite pe cei de la PSG, care prin vocea președintelui Leonardo au menționat că ceea ce face Realul este lipsă de respect, în condițiile în care sezonul este în plină desfășurare, iar perioada de transferuri s-a încheiat demult.
"Se întâmplă deja de doi ani acest lucru. Îi amintesc doar că fereastra de transferuri este încheiată, iar sezonul este în desfășurare. Real Madrid trebuie să înceteze să se mai comporte așa! Mbappe este jucătorul lui PSG, iar clubul își dorește ca această relație să continue. E o lipsă de respect față de PSG", a spus Leonardo pentru L'Equipe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo