Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG i-a găsit înlocuitor lui Neymar! Ce atacant vor lângă Mbappe și Messi dacă reușesc să scape de brazilian

Bianca Dumitru

Actualizat 01/06/2022 la 17:20 GMT+3

Neymar este unul dintre fotbaliștii care ar putea pleca în această vară de la PSG. Șefii campioanei din Ligue 1 i-au găsit deja un posibil înlocuitor, pentru situația în care vor scăpa de brazilian. Este vorba despre Arnaut Danjuma, jucătorul lui Villarreal.

Neymar, homme du match face à l'OM

Credit imagine: Imago

PSG a avut un nou sezon ratat, chiar dacă formația de pe Parc de Princes a câștigat detașat titlul în Ligue 1. Eliminarea prematură din Champions League i-a convins pe șefii clubului că e nevoie de o reîmprospătare a echipei pentru ca în viitorul sezon obiectivul suprem să fie atins.
Oficialii lui PSG au stabilit deja care vor fi primii jucători care vor părăsi Parc de Princes la finalul stagiunii, aceștia fiind Angel Di Maria, Leandro Paredes, Thilo Kehrer, Julian Draxler și Layvin Kurzawa. Pe lângă ei, și Neymar are șanse importante să plece.
Situația lui Neymar din sezonul 2021/22, când a fost mai mult accidentat, jucând doar 25 de meciuri în toate competițiile, îi face pe oficialii campioanei din Ligue 1 să ia în calcul vânzarea sa, dar așteaptă oferte de cel puțin 90 de milioane de euro pentru el.
În cazul în care vor scăpa de brazilian, șefii lui PSG au pus deja ochii pe un fotbalist care să-l înlocuiască. Potrivit jurnaliștilor de la Marca, atacantul care le-a atras atenția este Arnaut Danjuma, jucătorul lui Villarreal. Olandezul a avut un sezon foarte bun în tricoul echipei lui Unai Emery, cu care a ajuns până în semifinalele Champions League.
Fotbalistul de 25 de ani, care a marcat 16 goluri în toate competițiile pentru Villarreal, mai are contract cu ibericii până în 2026, având o clauză de reziliere de peste 52 de milioane de euro.
Suma nu le pune probleme celor de la PSG, fiind însă importantă pentru trupa lui Emery, care trebuie să-și echilibreze veniturile în condițiile în care a ratat calificarea în următorul sezon de Champions League.
Citește și:

Unde vrea să joace Neymar înainte de finalul carierei

Neymar a ajuns deja la 30 de ani, iar brazilianul nu pare genul de jucător care să joace până la o vârstă foarte înaintată. Starul are contract cu PSG până în 2025, dar după acea dată e posibil ca acesta să spună adio fotbalului mare.
Vorbind despre finalul carierei sale, Neymar a recunoscut că vrea să joace din nou la Santos, clubul care l-a format și de la care a ajuns la Barcelona. Totuși, brazilianul mai are o dorință, aceea de a juca măcar un sezon în MLS, admițând că îl atrage acea destinație pentru că jucătorii au parte de o vacanță mai lungă față de ceea ce se întâmplă în Europa.
"Îmi doresc foarte mult să joc din nou pentru Santos. Ceea ce îmi lipsește cu adevărat este să joc în acel oraș, pe acel stadion minunat. Dar îmi doresc foarte mult să joc și în Statele Unite, măcar un sezon... E un campionat scurt. Ai trei-patru luni de vacanță", i-a spus Neymar lui Ronaldo Nazario, în cadrul unui podcast găzduit de fostul mare fotbalist.
Dacă ar ajunge în MLS, Neymar i-ar călca pe urme legendarului Pele, care a jucat la New York Cosmos pe finalul carierei (1975-1977). Pele a fost printre primii fotbaliști de clasă mondială care au jucat în MSL.
În ziua de azi a devenit o obișnuință ca marile vedete să ajungă pe finalul carierei peste ocean. Cele mai bune exemple sunt David Beckham, Thierry Henry, David Villa, Wayne Rooney, Andrea Pirlo, Steven Gerrard, Frank Lampard, Didier Drogba sau Gonzalo Higuain.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo