PSG nu a jucat strălucitor, dar chiar și așa a câștigat clasicul Franței, contra lui Olympique Marseille. Parizienii au început tare și Neymar a deschis scorul în minutul 12. Brazilianul a marcat cu un lob superb, după o pasă genială a lui Verratti, profitând și de o ieșire greșită a lui Pau Lopez. A fost al 6-lea gol al starului în ultimele 3 partide, dar forma sa foarte bună a fost atinsă, din păcate, prea târziu în sezon.
Oaspeții nu s-au pierdut după primirea golului, iar Caleta Car a egalat în minutul 31, după o confuzie în apărarea parizienilor la un corner. Portarul lui OM s-a revanșat în fața lui Neymar în minutul 34, când a respins excelent o lovitură liberă bătută foarte bine de brazilian.
Liga
Cum ar fi arătat cele mai tari echipe din La Liga dacă nu ar fi vândut niciun jucător în ultimii ani
29/04/2022 LA 09:24
Citește și:

PSG - Marseille 2-1 | Parizienii, la un sisngur pas de titlu în Ligue 1

Arbitrii video au avut mult de muncă în finalul primei reprize. Mai întâi a fost anulat golul lui Messi din minutul 41, pe motiv de off-side, iar apoi centralul Francois Letexier a fost chemat la marginea careului pentru a revedea o fază controversată din careul marseillezilor.
Arbitrul a considerat că un jucător al oaspeților a comis henți și a dictat penalty, iar Mbappe a transformat cu siguranță și PSG a intrat în avantaj la cabine. Acesta a fost al 30-lea gol marcat de Mbappe în acest sezon. Atacantul are și 20 de pase decisive, ceea ce demonstrează că a fost de departe omul numărul unu al echipei.
În repriza secundă s-a jucat un fotbal sărac, PSG preferând să se apere exact, fără să forțeze prea mult pe plan ofensiv. Această tactică a putea fi falimentară pentru parizieni. Saliba a marcat în minutul 85, după o centrare excelentă a lui Payet, dar reușita fundașului a fost anulată de VAR pentru un off-side minuscul. Puși în gardă, elevii lui Pochettino au fost mult mai atenți până la final și s-a terminat 2-1.
În urma acestui succes, diferența dintre PSG și Marseille a crescut la 15 puncte, când mai sunt 6 etape de disputat. Astfel, dacă parizienii câștigă etapa viitoare la Angers, iar Marseille nu bate acasă pe Nantes, echipa lui Pochettino va fi matematic campioană.
Va fi al 10-lea titlu din istoria lui PSG, care le va egala astfel pe Marseille și St.Etienne, cele mai titrate echipe din Hexagon din acest puncte de vedere.
Ligue 1
PSG, gata să renunțe la Neymar! Parizienii au stabilit suma pentru care ar accepta să-l cedeze
27/04/2022 LA 14:37
Ligue 1
Mbappe, sfătuit cu privire la viitorul său! "Aici poate ajunge cel mai bun și poate câștiga UCL"
19/04/2022 LA 07:39