Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG s-a impus categoric la Angers, dar sărbătoarea cuceririi titlului în Ligue 1 a fost amânată

Bianca Dumitru

Actualizat 21/04/2022 la 00:01 GMT+3

PSG s-a impus cu 3-0 în deplasarea de la Angers, dar parizienii trebuie să mai aștepte pentru a putea celebra în mod oficial câștigarea unui nou titlu, deoarece și Olympique Marseille a câștigat în etapa intermediară, 3-2 cu Nantes.

PSG's players celebrate after scoring their first team's goal during the French L1 football match between Angers SCO and Paris Saint-Germain

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | PSG a ajuns la 4 victorii consecutive în Ligue 1, după ce s-a impus categoric în depasarea de la Angers. Mbappe a deschis scorul în minutul 28, cu un șut puternic din afara careului, iar Sergio Ramos a dublat avantajul parizienilor în prelungirile primei reprize, plasând superb cu capul o centrare ideală a lui Di Maria.
Același Di Maria și-a mai trecut în cont un assist, în minutul 77, când Marquinhos a stabilit scorul final.
Fanii lui PSG au sperat minute bune că vor putea sărbători încă din această seară câștigarea titlului în Ligue, dar Marseille a amânat pentru cel puțin o etapă acest lucru. Formația lui Jorge Sampaoli a fost condusă de două ori acasă de Nantes, dar a reușit în final să se impună cu 3-2 printr-o dublă a lui Payet (ambele goluri au fost date din penalty) și o reușită a lui Harit.
Astfel, diferența dintre PSG și Marseille este de 15 puncte, cu 5 etape rămase de disputat din acest sezon. Golaverajul este primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte, iar parizienii stau mult mai bine: +45, dață de +22 al celor de la OM. Deși e clar că nimic nu se mai poate întâmpla, oficializarea încoronării celor de la PSG ca noua campioană a Franței se va face probabil abia sâmbătă, când echipa lui Pochettino are nevoie de un punct în meciul cu Lens. Chiar și cu un eșec cucerirea titlului va deveni oficială, asta numai în cazul în care Marseille nu câștigă la Reims.
Știrea inițială
Cu 6 etape înainte de finalul sezonului 2021/22, PSG poate deveni matematic campioană a Franței, după meciul cu Angers, din a 33-a etapă a Ligue 1, programat în această seară, de la ora 22:00.
Echipa lui Mauricio Pochettino, care se confruntă cu mai multe absențe, are șansa de a-și adjudeca al 10-lea titlu, având în acest moment un avans de 15 puncte în fața celor de la Marseille, care ocupă locul 2.
PSG are nevoie de o victorie sau de o remiză pe terenul lui Angers, depinzând într-o oarecare măsură și de rezultatul din partida Marseille - Nantes. Astfel, parizienii vor fi matematic campioni dacă se impun în fața echipei de pe locul 14 al clasamentului, iar Marseille nu o învinge pe Nantes.
În cazul în care nu reușesc decât un rezultat de egalitate cu Angers, PSG are nevoie ca echipa lui Jorge Sampaoli să piardă în fața lui Nantes. Dacă PSG va fi învinsă de Angers, stabilirea campioanei din Ligue 1 va fi amânată cu o etapă.
În acest moment, PSG are 74 de puncte, iar Marseille are 59 de puncte.
picture

PSG, aproape de al 10-lea titlu de campioană a Franței

Citește și:

Absențe importante la PSG înainte de meciul cu Angers

Atacantul Lionel Messi și mijlocașul Marco Verratti, accidentați, nu vor putea juca pentru Paris Saint-Germain în meciul cu Angers. Messi are o inflamație la tendonul lui Ahile, iar Verratti o problemă la genunchi.
Fundașul central Presnel Kimpembe este și el indisponibil și nu este sigur dacă ei vor putea fi folosiți în întâlnirea de sâmbătă, cu Lens.
"Fotbaliștii care nu evoluează prea mult vor putea beneficia de timp de joc, iar tinerii vor putea câștiga experiență", a spus antrenorul lui PSG, Mauricio Pochettino, citat de Agerpres.
Messi, 34 de ani, venit în vară de la FC Barcelona, a ratat mai multe meciuri în acest sezon din cauza accidentărilor și a Covid-19. Argentinianul a contribuit cu opt goluri în toate competițiile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol