Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG și restul lumii! Cum arată topul celor mai bine plătiți jucători din Ligue 1

Nicu Savin

Publicat 22/03/2022 la 10:28 GMT+2

PSG este de departe cel mai bogat club din Ligue 1, iar acest lucru se observă cu vârf și îndesat din salariile pe care le au fotbaliștii parizieni în comparație cu cei ai celorlalte formațiii din Hexagon. În topul celor mai bine plătiți jucători din Franța, fotbaliștii lui PSG ocupă primele 14 locuri, Neymar fiind pe prima poziție.

Lionel Messi, Kylian Mbappé et Neymar (PSG)

Credit imagine: Getty Images

PSG a distrus orice fel de concurență în Franța de când a fost preluată de fondul de investiții din Qatar. Între gruparea pariziană și celelalte formații din Ligue 1 s-a creat o prăpastie imensă în privința posibilităților financiare.
Jurnaliștii de la L'Equipe au dat publicității sumele pe care le încasează lunar jucătorii din Franța, iar diferența dintre PSG și restul echipelor e uriașă. Cel mai bine plătit jucător din Ligue 1 este Neymar, care are un salariu lunar brut de 4,083 milioane de €.
Brazilianul este urmat de Messi (3,375 milioane €), Kylian Mbappé (2,2 milioane de € ), Marquinhos și Marco Verratti (fiecare cu 1,2 milioane de €). De altfel, primii 14 jucători din acest top sunt de la PSG. Primul jucător în ierarhie care nu joacă pe Parc de Princes este Wissam Ben Yedder (AS Monaco), care are un venit brut lunar de 650.000 de €.
Cedric Bakambu și Arkadius Milik (400.000 de €) sunt cei mai bine plătiți jucători de la Olympique Marseille, în timp ce Jerome Boateng și Tanguy Ndombele (350.000 de €) conduc topul "răsfățaților" de la Lyon. Renato Sanchez (338.000 de €) ia cei mai mulți bani dintre fotbaliștii de la Lille, campioana din sezonul trecut.
Citește și:

PSG, investiții colosale pentru performanțe infime

În aceste condiții, este aproape incredibil că PSG a pierdut de 3 ori titlul în ultimii 10 ani. Dacă în 2012, când Montpellier a câștigat campionatul, "era qatareză" era la început, titlurile câștigate de AS Monaco (2017) și Lille (2021) par adevărate miracole.
Deși își permite să achite asemenea salarii, concurând în mod cert și cu marile forțe din Europa, PSG nu a reușit să câștige până acum Champions League, cea mai bună performanță fiind finala jucată în 2020. În acest an, parizienii au fost eliminați în optimi de Real Madrid, după ce conduceau cu 2-0 la general înainte de ultima repriză a dublei manșe. Astfel, echipa lui Pochettino a obținut aceeași perfomanță în Europa ca Lille (eliminată de Chelsea), formație care probabil își plătește întreg lotul cu banii pe care PSG îi achită trio-ului Neymar - Messi - Mbappe.
Înfrângerea cu Real Madrid a fost urmată de una la fel de usturătoare, 0-3 în campionat cu Monaco, iar apele sunt tot mai tulburi pe Parc de Princes. E tot mai clar că Pochettino nu va mia continua pe bancă din sezonul viitor, iar Leonardo ar putea fi și el îndepărtat. În plus, o serie de jucători consacrați vor părăsi și ei probabil echipa, urmând a avea loc o schimbare totală de strategie la gruparea pariziană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo