Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, victima propriei bogății! Mai mulți jucători, atacați vehement: "Rușinea nu are limite"

Nicu Savin

Actualizat 08/06/2022 la 13:52 GMT+3

PSG are un lot extrem de numeros, iar clubul parizian vrea să scape în această vară de mai mulți jucători. Misiunea oficialilor nu este una simplă, deoarece o parte din aceștia țin cu dinții de contractele uriașe pe care le au și refuză să plece în altă parte, lucru care l-a enervat la culme pe Jerome Rothen, fost jucător pe Parc de Princes.

Kylian Mbappe #7 of Paris Saint-Germain celebrates his goal with Mauro Icardi #9, Marco Verratti #6, Julian Draxler #23 and Juan Bernat Velasco #14 of Paris Saint-Germain during the Ligue 1 Uber Eats match between Paris Saint Germain and Angers SCO at Pa

Credit imagine: Getty Images

PSG a rezolvat cea mai mare problemă de lot din ultimele luni, aceea a prelungirii contractului cu Mbappe. Parizienii încearcă acum să efectueze o schimbare la nivelul băncii tehnice, Zidane fiind dorit insistent în locul lui Pochettino, dar oficialii clubului au ca obiectiv imediat să scape și de anumiți jucători, în special de cei care au salarii mari și care nu au avut evoluții convingătoare în ultima vreme.
Principalii vizați sunt Mauro Icardi, Julian Draxler, Leandro Paredes și Thilo Kehrer. Cei 4 au jucat foarte puțin în sezonul recent încheiat și clubul i-a pus pe lista de transferuri, dar fotbaliștii refuză să plece. Fiecare dintre ei mai are cel puțin un an de contract și preferă să stea la echipă, chiar dacă e clar că nu vor avea parte de prea multe minute. Motivul este lesne de înțeles: salariile lor sunt uriașe pentru nivelul arătat și niciun alt club nu le va putea satisface pretențiile financiare.
Citește și:

PSG nu poate scăpa de jucătorii puși pe lista transferuri

Conform L'Equipe, PSG plătește lunar pentru salariile celor 4 jucători în jur de 2,5 milioane de €. Această situație l-a scos din sărite pe Jerome Rothen, unul dintre cei mai virulenți specialiști din fotbalul francez. Fostul jucător al lui PSG a lansat o adevărată tiradă al adresa jucătorilor, pe care îi consideră lipsiți de rușine.
"Salariile unor jucători sunt imense, iar impactul lor sportiv este catastrofal. Când te numești Icardi sau Paredes și te faci că te antrenezi, când nu mai joci, dar ai un astfel de discurs (n.r. cei doi au spus că nu vor să plece de la PSG) e clar că ți-ai pierdut pasiunea pentru fotbal. Când clubul îți spune că nu te mai vrea pentru că a cheltuit 50-60 de milioane de € cu tine trebuie să respecți decizia, pentru că poți spune cu adevărat că ai avut noroc să iei un milion pe lună.
Vor apărea și alții în următoarele zile care vor spune că vor să rămână. Le transmit tuturor să uite de ei înșiși și să respecte clubul. Rușinea nu are limite", a spus Rothen la Radio RMC Sport.
Astfel, PSG plătește acum tribut propriei bogății. În anii trecuți, parizienii au distrus orice concurență atunci când au dorit un jucător, oferind salarii imense pentru fotbaliști care s-au dovedit a fi adevărate rateuri. Numărul mare de jucători aflați sub contract cu parizienii atârnă greu asupra bugetului salarial al clubului, care riscă să încalce regulile fair-play-ului financiar dacă nu-și reduce cheltuielile salariale în următoarea perioadă.
Pe lângă cei 4 fotbaliști amintiți, PSG încearcă să se descotorosească și de oameni precum Ander Herrera, Georginio Wijnaldum, Danilo Pereira sau Keylor Navas, dar nici aceștia nu vor să plece în orice condiții. În schimb, Colin Dagba, Abdou Diallo, Idrissa Gueye și Layvin Kurzawa au înțeles că nu mai sunt doriți și sunt gata să părăsească echipa, sursa citată menționând că ei acceptă acest lucru și pentru că își doresc să evolueze mai mult.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo