Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacții dure după afirmația lui Wenger: "Dacă Mbappe s-ar fi născut în Camerun, nu ar fi devenit atacantul care e azi"

Bianca Dumitru

Publicat 15/06/2022 la 17:07 GMT+3

Arsene Wenger a stârnit o adevărată revoltă în urma unei declarații despre Kylian Mbappe, despre care a spus că nu ar fi avut același succes pe care îl are în prezent dacă s-ar fi născut în Camerun.

Wenger will weltweit mehr Topspieler entwickeln

Credit imagine: SID

Arsene Wenger a intrat în atenția mai multor voci importante din fotbal după ce a făcut o afirmație controversată despre Kylian Mbappe.
"Dacă Mbappe s-ar fi născut în Camerun, nu ar fi devenit atacantul care este astăzi. Există Europa și există restul lumii", a spus fostul antrenor al Arsenal, angajat în prezent la FIFA.
Declarația a fost percepută ca rasistă de multe voci din fotbalul mondial, inclusiv de unele foruri fotbalistice. Cel mai recent, oficialii Confederației Sud-Americane de Fotbal au comentat afirmația lui Wenger, în cadrul unei scrisorii adresate președintelui FIFA, Gianni Infantino.
"CONMEBOL respinge și condamnă expresiile foarte nefericite ale înaltului oficial FIFA, foarte apropiat de Președinția instituției, Arsene Wenger. CONMEBOL se angajează ferm în lupta împotriva expresiilor și gesturilor rasiste sau discriminatorii, fie că provin de la suporteri de pe stadioane, de la sportivi și antrenori de pe terenul de joc, fie de la lideri prin declarații publice.
Citește și:
Cuvintele lui Wenger – pe lângă faptul că dezvăluie o ignoranță neobișnuită cu privire la contribuția valoroasă a jucătorilor africani la fotbalul mondial, în special fotbalul european – arată o părtinire denigrantă care face invizibile eforturile fotbaliștilor și ale instituțiilor sportive care nu sunt în Europa", se arată în comunicatul CONMEBOL.
Oficialii forului sud-american au notat și că, uneori, prejudecățile oamenilor se deghizează în reflecții întemeiate și inteligente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo