Arsene Wenger a intrat în atenția mai multor voci importante din fotbal după ce a făcut o afirmație controversată despre Kylian Mbappe.
"Dacă Mbappe s-ar fi născut în Camerun, nu ar fi devenit atacantul care este astăzi. Există Europa și există restul lumii", a spus fostul antrenor al Arsenal, angajat în prezent la FIFA.
Declarația a fost percepută ca rasistă de multe voci din fotbalul mondial, inclusiv de unele foruri fotbalistice. Cel mai recent, oficialii Confederației Sud-Americane de Fotbal au comentat afirmația lui Wenger, în cadrul unei scrisorii adresate președintelui FIFA, Gianni Infantino.
Ligue 1
Mbappe, decisiv în demiterea lui Pochettino de la PSG? Cum a criticat francezul tactica antrenorului
26/06/2022 LA 10:53
"CONMEBOL respinge și condamnă expresiile foarte nefericite ale înaltului oficial FIFA, foarte apropiat de Președinția instituției, Arsene Wenger. CONMEBOL se angajează ferm în lupta împotriva expresiilor și gesturilor rasiste sau discriminatorii, fie că provin de la suporteri de pe stadioane, de la sportivi și antrenori de pe terenul de joc, fie de la lideri prin declarații publice.
Citește și:
Cuvintele lui Wenger – pe lângă faptul că dezvăluie o ignoranță neobișnuită cu privire la contribuția valoroasă a jucătorilor africani la fotbalul mondial, în special fotbalul european – arată o părtinire denigrantă care face invizibile eforturile fotbaliștilor și ale instituțiilor sportive care nu sunt în Europa", se arată în comunicatul CONMEBOL.
Oficialii forului sud-american au notat și că, uneori, prejudecățile oamenilor se deghizează în reflecții întemeiate și inteligente.
Ligue 1
Mbappe a dezvăluit care sunt obiectivele sale pentru sezonul 2022/23! "Ar fi ceva spectaculos"
24/06/2022 LA 12:12
Liga
Reacția lui Kylian Mbappe după ce Tchouameni a fost prezentat oficial la Real Madrid
15/06/2022 LA 08:10