Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ruptura din vestiarul lui PSG e totală. Un star vrea să-l urmeze pe Mbappe și să plece în vară

Nicu Savin

Publicat 24/03/2022 la 14:05 GMT+2

Eliminarea din Champions League a creat o satre de spirit extrem de tensionată la PSG, iar informațiile care vin dinspre formația pariziană indică schimbări masive în vară. Plecarea lui Mbappe pare iminentă, dar odată cu atacantul ar mai putea părăsi echipa un alt jucător exponențial. Este vorba despre Hakimi, care se simte tot mai străin în cadrul lotului.

Kimpembe pousse Hakimi sous les regards hilares d'Icardi et Mbappé : symbole d'un vestiaire parisien international

Credit imagine: Getty Images

PSG a ratat și în acest sezon obiectivul principal, câștigarea Champions League, iar apele sunt tot mai tulburi pe Parc de Princes. Înfrângerea în fața Realului a lăsat urme adânci în cadrul echipei, iar câștigarea titlului în Ligue 1 nu va acoperi marea dezamăgire.
Presa franceză a scris în ultimele zile că vestiarul parizienilor este împărțit în două, nemaiexistând practic spirit de echipă. Acest lucru s-a văzut și la ultimul meci de campionat, pe care echipa lui Pochettino l-a pierdut la scor de neprezentare la Monaco.
Principalul motiv al acestei rupturi este faptul că jucătorii sud-americani au creat o "bisericuță" și sunt total dezinteresați de restul fotbaliștilor. Jurnaliștii de la RMC au venit cu noi informații despre situația din lotul francezilor. Se pare că unul dintre cei mai nemulțumiți jucători de atmosferă este Achraf Hakimi. Marocanul este foarte apropiat de Mbappe și pare hotărât să ceară să fie lăsat să plece la vară, dacă atacantul va părăsi în cele din urmă echipa, lucru destul de probabil.
"Hakimi are mari probleme. Unul dintre motivele situaţiei sale dificile este că sud-americanii nu mai vorbesc cu el. Este atât de supărat că vrea să plece de la PSG", a declarat Daniel Riolo, jurnalist la RMC Sport, citat de as.com.
Hakimi a ajuns la PSG în vara anului trecut, francezii plătind pentru el 60 de milioane de € către Inter. Contractul său este valabil până în 2026, astfel că plecarea sa pare aproape imposibilă, fiind cunoscut faptul că PSG se lasă cu greu convinsă să renunțe la jucători, mai ales la cei de certă valoare cum e marocanul.
Citește și:

PSG se va schimba considerabil în vară

Deși PSG va câștiga titlul în Ligue 1, acest sezon este catalogat unul ratat de către proprietarii clubului. Aceștia, prin intermediul lui Nasser Al Khelaifi, sunt gata să opereze schimbări importante din sezonul viitor, existând posibilitatea ca mai mulți jucători cu nume să plece de la Parc De Princes. De asemenea, Pochettino are șanse foarte mari să fie îndepărtat, existând mai multe piste pe care se merge pentru banca tehnică.
Dar "reforma" din cadrul clubului nu se va opri aici și cel mai probabil Leonardo va fi înlocuit din funcția de Director Sportiv. Brazilianul are partea sa de vină pentru ratarea principalului obiectiv, iar unele transferuri ratate îi sunt imputate. În plus, incapacitatea de a-l convinge pe Mbappe să semneze un nou contract a contribuit la formarea ideii că PSG are nevoie de un om mai abil în conducerea sportivă.
Potrivit The Telegraph, Al Khelaifi a întocmit deja o listă cu posibili înlocuitori ai lui Leonardo, iar principalul vizat este Michael Edwards, cel care și-a anunțat deja plecarea de la Liverpool la finalul acestui sezon. Edwards ocupă funcția de Director Sportiv la gruparea de pe Anfield de 11 ani, perioadă în care și-a pus serios amprenta asupra succeselor clubului.
Considerat la scară largă drept "cel mai bun negociator din fotbal", Edwards a jucat un rol decisiv în aducerea lui Jurgen Klopp la Liverpool, dar și la achiziția unor jucători care au devenit exponențiali pentru "cormorani", cum ar fi Virgil Van Dijk, Mohamed Salah sau Sadio Mane.
De asemenea, Edwards a dat dovadă de o pricepere extraordinară în momentul când le-a permis unor jucători de valoare să plece de la Liverpool. Cel mai bun exemplu este cel al lui Philippe Coutinho, în schimbul căruia clubul a încasat în jur de 140 de milioane de €.
Chiar dacă nu-l va convinge pe Edwards să meargă la PSG, Al Khelaifi este hotărât să-l schimbe pe Leonardo, având câteva variante de rezervă. Andrea Berta la Atletico Madrid, Giovanni Rossi, Director Sportiv la Sassuolo și Hugo Viana, care deține o poziție similară la Sporting Lisabona sunt celelalte nume vehiculate de sursa citată. Fabio Paratici ar putea fi și el o soluție, dar acesta va rămâne cel mai probabil la Tottenham, cel puțin dacă și Conte va continua ca antrenor din vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo