Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tot mai multe voci contestă victoria lui Lionel Messi din cursa pentru Balonul de Aur

Bianca Dumitru

Publicat 30/11/2021 la 21:59 GMT+2

Lionel Messi a cucerit luni seară cel de-al șaptelea Balon de Aur din carieră, depășindu-i în clasamentul final pe Robert Lewandowski și Jorginho. Fostul portar Oliver Kahn consideră că trofeul ar fi trebuit să ajungă la jucătorul lui Bayern Munchen.

Lionel Messi (PSG), Ballon d'Or 2021

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi i-a depășit în clasamentul final pentru Balonul de Aur pe polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen) și pe italianul Jorginho (Chelsea), adjudecându-și cel de-al 7-lea astfel de trofeu din carieră.
Argentinianul, care a câștigat în 2009 primul său Balon de Aur, are acum cu două trofee mai mult decât Cristiano Ronaldo, în timp ce Michel Platini, Johan Cruyff și Marco van Basten sunt următorii pe listă, cu câte trei trofee.
Victoria fotbalistului celor de la PSG a fost contestată de mai multe voci importante ale fotbalului. Unii consideră că Ronaldo ar fi meritat să ocupe un loc mai bun în clasamentul final, peste Messi, iar alții că trofeul ar fi trebuit să ajungă la Lewandowski. Acesta din urmă este și cazul lui Oliver Kahn.
Fostul portar german a spus că, în urma tuturor performanțelor reușite în ultimii doi ani, starul lui Bayern Munchen ar fi meritat mai mult să obțină râvnita distincție.
"Felicitări lui Messi, dar cred că Lewandowski merita să câștige și Balonul de Aur, pe lângă atacantul anului, pentru că a avut performanțe extraordinare în ultimii ani. Chiar și fără acest trofeu, Lewandowski este unul dintre cei mai buni. Sunt încântat să aștept să văd ce recorduri o să mai bată. Sunt convins că și la anul o să se lupte pentru Balonul de Aur", a declarat Oliver Kahn.

"Cristiano ar fi trebuit să fie înaintea lui Messi"

Toni Kroos a comentat și el clasamentul final pentru Balonul de Aur, spunând că din punctul său de vedere Benzema ar fi trebuit să obțină trofeul, iar Cristiano Ronaldo ar fi trebuit să fie peste Messi.
"Premiul lui Messi nu este meritat. Nu există nicio îndoială că Messi, alături de Cristiano, a fost jucătorul ultimului deceniu, dar în acest an trebuiau să fie alții înaintea lui. Pentru mine, Karim ar fi trebuit să fie nr. 1, dacă ai căuta cu adevărat cel mai bun jucător din ultimul sezon. Am putut vedea de aproape ce jucător remarcabil este.
Și când vezi câte goluri decisive a marcat Cristiano în ultimul timp, iar Manchester United este încă în Liga Campionilor datorită lui singur, atunci în ochii mei Cristiano ar fi trebuit să fie înaintea lui Messi", a declarat Kroos, campion mondial în 2014, în podcastul său.
Faimosul portar Iker Casillas a pus şi el sub semnul întrebării ancheta realizată de France Football pe contul său de Twitter, unde a scris: "Este din ce în ce mai dificil pentru mine să cred în premiile din fotbal. Pentru mine, Messi este unul dintre cei mai buni 5 jucători din istoria fotbalului, dar trebuie să știi cum să-i distingi pe cei care au fost cei mai buni la finele unui sezon. Nu este chiar atât de dificil."
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo