Deși se înțelesese cu Real Madrid și își dăduse cuvântul lui Florentino Perez că va semna cu "galacticii" în vară, vârful francez nu a mai putut refuza și ultima ofertă de prelungire venită de pe Parc des Princes. Mbappe va fi de departe cel mai bine plătit jucător din lume, pe lângă salariul de peste 100 de milioane de euro/an, urmând a primi o primă de instalare cifrată spre 300 de milioane de euro.
Chiar și așa, Ander Herrera, colegul său de la PSG, este de părere că nu factorul financiar a fost decisiv în rămânerea lui Mbappe la Paris: "După masa dinaintea meciului au început să vină toate știrile din Spania, prieteni care sunau în legătură cu situația lui Kylian. Am vorbit cu niște prieteni pe un grup de discuții, nu știu dacă Mbappe i-a spus ceva lui Hakimi sau altcuiva apropiat, dar am aflat în acel moment atât eu, cât și colegii mei.
După părerea mea, ceea ce l-a făcut să rămână este faptul că aici poate deveni cel mai important jucător din istoria clubului. I-ar fi fost mai dificil în altă parte, știm că suntem un club atractiv, cu un proiect foarte sănătos. Aici cred că va ajunge cel mai mare fotbalist din istoria unui club care este în creștere. Și cel mai bun din lume", a precizat Herrera, conform AS.
Ligue 1
Messi, apărat de un coechipier de la PSG: "Dacă nu înscrie 50 de goluri, lumea vorbește"
26/06/2022 LA 11:35

Mbappe, în mijlocul unei furtuni la Paris

Mbappe a confirmat de mai multe ori dorința de a juca la Real, după ce echipa sa a fost eliminată din Champions League chiar la Madrid. Nimeni nu a lăsat să se înțeleagă că acest transfer va lua o întorsătură radicală. Încet, dar sigur scenariu plănuit de Florentino Perez a fost dărâmat cu multe influențe din partea unor entități care nu aveau ce să caute în această poveste.
CITEȘTE ȘI:
Primul lucru ciudat a fost o vizita neașteptată, fără o notificare prealabilă, a lui Mbappe la Madrid. Francezul nu s-a ascuns deloc, lăsându-se văzut în unele dintre locurile la modă din capitala Spaniei însoțit de Hakimi și Sergio Ramos. Acest lucru nu a fost agreat cu jucătorul, căruia i s-a cerut să-și păstreze distanța față de Madrid până după finala din 28 mai. După acea vizită, declarațiile lui Mbappe au venit la petrecerea fotbalului francez, stabilind o dată pentru decizia sa. Aceasta a fost nominalizată înaintea finalei dintre Real Madrid și Liverpool. Atunci s-au declanșat toate alarmele în birourile la Madrid. Iar ceea ce a urmat a fost din rău în mai rău pentru Real și Florentino Perez.
Ligue 1
Mbappe, decisiv în demiterea lui Pochettino de la PSG? Cum a criticat francezul tactica antrenorului
26/06/2022 LA 10:53
Ligue 1
Ander Herrera știe de ce Mbappe a ales să rămână la PSG! Paralela făcută cu Ansu Fati la Barcelona
26/06/2022 LA 06:27