Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un coechipier a dezvăluit motivul pentru care Mbappe a rămas la PSG: ”I-ar fi fost mai dificil în altă parte”

Romeo Ene

Publicat 22/05/2022 la 17:53 GMT+3

Vestea rămânerii lui Kylian Mbappe la PSG a luat prin surprindere lumea fotbalului, stârnind mai multe reacții, dar și controverse pentru decizia pe care a luat-o.

Kylian Mbappe of PSG celebrates his goal with Achraf Hakimi, Ander Herrera of PSG during the UEFA Champions League group A match between Manchester City and Paris Saint-Germain (PSG) at Etihad Stadium on November 24, 2021

Credit imagine: Getty Images

Deși se înțelesese cu Real Madrid și își dăduse cuvântul lui Florentino Perez că va semna cu "galacticii" în vară, vârful francez nu a mai putut refuza și ultima ofertă de prelungire venită de pe Parc des Princes. Mbappe va fi de departe cel mai bine plătit jucător din lume, pe lângă salariul de peste 100 de milioane de euro/an, urmând a primi o primă de instalare cifrată spre 300 de milioane de euro.
Chiar și așa, Ander Herrera, colegul său de la PSG, este de părere că nu factorul financiar a fost decisiv în rămânerea lui Mbappe la Paris: "După masa dinaintea meciului au început să vină toate știrile din Spania, prieteni care sunau în legătură cu situația lui Kylian. Am vorbit cu niște prieteni pe un grup de discuții, nu știu dacă Mbappe i-a spus ceva lui Hakimi sau altcuiva apropiat, dar am aflat în acel moment atât eu, cât și colegii mei.
După părerea mea, ceea ce l-a făcut să rămână este faptul că aici poate deveni cel mai important jucător din istoria clubului. I-ar fi fost mai dificil în altă parte, știm că suntem un club atractiv, cu un proiect foarte sănătos. Aici cred că va ajunge cel mai mare fotbalist din istoria unui club care este în creștere. Și cel mai bun din lume", a precizat Herrera, conform AS.

Mbappe, în mijlocul unei furtuni la Paris

Mbappe a confirmat de mai multe ori dorința de a juca la Real, după ce echipa sa a fost eliminată din Champions League chiar la Madrid. Nimeni nu a lăsat să se înțeleagă că acest transfer va lua o întorsătură radicală. Încet, dar sigur scenariu plănuit de Florentino Perez a fost dărâmat cu multe influențe din partea unor entități care nu aveau ce să caute în această poveste.
CITEȘTE ȘI:
Primul lucru ciudat a fost o vizita neașteptată, fără o notificare prealabilă, a lui Mbappe la Madrid. Francezul nu s-a ascuns deloc, lăsându-se văzut în unele dintre locurile la modă din capitala Spaniei însoțit de Hakimi și Sergio Ramos. Acest lucru nu a fost agreat cu jucătorul, căruia i s-a cerut să-și păstreze distanța față de Madrid până după finala din 28 mai. După acea vizită, declarațiile lui Mbappe au venit la petrecerea fotbalului francez, stabilind o dată pentru decizia sa. Aceasta a fost nominalizată înaintea finalei dintre Real Madrid și Liverpool. Atunci s-au declanșat toate alarmele în birourile la Madrid. Iar ceea ce a urmat a fost din rău în mai rău pentru Real și Florentino Perez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo