Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Al Khelaifi: "Mbappe nu a rămas la PSG pentru bani"! Atac fără perdea la adresa Ligii Spaniole

Nicu Savin

Publicat 22/06/2022 la 10:57 GMT+3

Nasser al Khelaifi a oferit un amplu interviu pentru spaniolii de la Marca, în care a vorbit despre mai multe subiecte, inclusiv despre prelungirea contractului lui Kylian Mbappe sau despre denunțul pe care La Liga l-a făcut împotriva PSG-ului. Șeful de pe Parc de Princes insistă că oferta lui Real Madrid pentru starul francez era mai mare decât cea a campioanei Franței.

Nasser Al-Khelaifi e Kylian Mbappé prima di PSG-Metz - Ligue 1 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Nasser Al Khelaifi este unul dintre cele mai controversate personaje din fotbalul mondial. Președintele PSG-ului s-a dezbrăcat de secrete într-un interviu eveniment pentru spaniolii de la Marca, în care a abordat mai multe subiecte fierbinți legate de clubul pe care îl conduce.
În primul rând, Al Khelaifi a vorbit despre prelungirea contractului cu Mbappe. Starul francez era dat ca sigur la Real Madrid, dar în cele din urmă a decis să continue la Paris. Multă lume consideră că alegerea a fost făcută din rațiuni financiare, dar șeful de la PSG dezminte această ipoteză, spunând că atacantul a ales cu sufletul, deoarece oferta madrilenilor era chiar mai mare.
"Am un mare respect pentru Real Madrid ca și club, este un club grozav, dar Kylian nu a decis niciodată să reînnoiască pentru bani, acesta este primul lucru. Oferta de la Real Madrid a fost mai bună decât a noastră. Este jucătorul nostru și a avut oferte și de la cluburi în Anglia, dar a ales PSG și nu am vorbit cu el sau cu familia lui despre bani până în ultimul moment. Kylian a fost mai presus de toate interesat de proiect, fotbal și sport. Este parizian, este francez și a vrut să rămână aici pentru a-și reprezenta orașul și țara, clubul lui, iar ceea ce s-a spus despre el nu este corect. Pentru el banii nu sunt cel mai important lucru, vrea să câștige și vrea un proiect sportiv.
Știu de 18 luni că Mbappe a vrut să rămână și mi-a spus asta ori de câte ori am discutat. Cei de la Madrid au spus că vrea să joace acolo, dar nu era adevărat. În vara trecută au făcut oferte de 170 și 180 de miliaone de €. Asta înseamnă că oferta Realului a fost mai mare, pentru că se adăuga și salariul său. Am refuzat 180 de milioane și oameni în care am încredere mi-au spus că sunt nebun, pentru că l-am fi putut pierde gratis, dar am făcut-o pentru că eram sigur că Mbappe va rămâne, pentru că îl cunosc bine pe el și pe familia lui, știu ce vrea. Înțeleg că cei de la Realsunt dezamăgiți, dar nu este corect să spună asta despre Mbappe.", a menționat Al Khelaifi.
Citește și:

Al Khelaifi, răspuns dur pentru La Liga, după denunțul la UEFA

Săptămâna trecută, PSG a fost denunțată la UEFA de către Javier Tebas, președintele La Liga. În opinia oficialului iberic, clubul parizian încalcă frecvent regulile fair-play-ul financiar. Argumentul este că PSG a înregistrat pierderi substanțiale în sezonul trecut și cu toate astea își permite să plătească regește o sumedenie de fotbaliști de clasă.
Al Khelaifi s-a apărat și a oferit un răspuns tranșant pe acest subiect, insistând că echipele din Spania sunt favorizate de autorități, iar șefii fotbalului spaniol ar trebui să cugete mai mult la probleme lor în loc să privească spre ceea ce se întâmplă la PSG.
"Cine este Tebas? Nu cunosc acea persoană. Stilul nostru este să nu ne implicăm în treburile altor cluburi, altor Ligi sau Federații.. Dar nu voi accepta ca alții să ne dea lecții. Nu-mi pasă ce spun, adevărul este că despre asta se vorbește de ani de zile. Avem de construit un proiect fotbalistic și vom merge mai departe. Nu suntem îngrijorați de tot ce apare în media, pentru că nu putem pierde timpul cu aceste lucruri.
În fiecare an, în fiecare vară, e la fel. Se spune că nu respectăm fair-play-ul financiar. Știm ce putem face, ce putem semna, știm mai bine decât ei ce putem face și nimeni nu trebuie să ne spună ce avem de făcut. Cineva din afară nu trebuie să ne spună ce putem face sau nu. Dacă o facem, este pentru că putem. Uită-te la cazul lui Messi. Același lucru s-a întâmplat, au spus deja că este imposibil financiar să-l luăm și am făcut bani cu Messi. Tebas habar nu are ce spune și ar trebui să se concentreze asupra campionatului său pentru că este cam mort.
În Spania,statul sprijină unele cluburi și mai mult decât noi. Real și Barcelona au stadioane magnifice, în mijlocul orașului, fără să plătească nimic... Noi plătim stadionul și centrul de antrenament. Nu este cinstit. Plătim pentru stadion, pentru centrul de antrenament, pentru tot...", a adăugat șeful lui PSG.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo