Cei de la PSG au vrut să îl schimbe în această vară pe Mauricio Pochettino cu Zinedine Zidane, dar acest lucru nu este posibil pentru că Zidane vrea neapărat să antreneze echipa națională a Franței, după Campionatul Mondial din Qatar, când lui Didier Deschamps îi va expira contractul.
Al-Khelaifi s-a consolat cu gândul că omul care a rescris istoria Champions League la cârma Realului nu va veni, cel puțin în viitorul apropiat, la cârma trupei din Hexagon. L'Equipe a anunțat că președintele grupării din capitala Franței i-a dat mână liberă lui Luis Campos să înceapă operațiunea "Christophe Galtier".
Antrenorul lui Nice a fost marele obiectiv al noului director sportiv al lui PSG, de când acesta a fost numit în locul lui Leonardo. În condițiile în care reunirea echipei se apropie, șefii campioanei din Hexagon vor să grăbească negocierile cu Galtier, iar după ce vor ajunge la un acord cu el și cu cei de la Nice, îl vor demite pe Pochettino.
Ligue 1
PSG, decizie fără precedent pentru a-i forța pe unii jucători să plece! Nume mari se află pe listă
11/08/2022 LA 13:17
Presa din Spania a anunțat ce sumă de bani trebuie să plătească PSG pentru a-și schimba tehnicianul. Cei de la Mundo Deportivo au scris că e vorba despre 25 de milioane de euro, dintre care 15 milioane de euro pentru demiterea lui Pochettino, iar 10 milioane de euro pentru a-l semna pe Galtier.
Jurnaliștii din Franța au precizat că Nice a plătit 3 milioane de euro când l-a transferat pe antrenor de la Lille, urmând a primi triplu pentru a-i da drumul.
Citește și:

Christophe Galtier a antrenat până acum doar 3 echipe

Galtier este un antrenor care a pregătit în întreaga sa carieră doar trei echipe. Francezul a debutat în 2009 la Saint Etienne, dar a demonstrat valoarea sa pe banca lui Lille, pe care a preluat-o în 2017.
La acel moment, Lille se afla pe locul 18 în clasamentul din Ligue 1, iar obiectivul era salvarea de la retrogradare. Patru ani mai târziu, Galtier a învins colosul PSG și a cucerit titlul într-unul dintre campionatele de vârf ale Europei.
Dorit insistent de Everton și aflat în atenția lui Arsenal, Galtier a acceptat vara trecută o nouă provocare, una total neașteptată pentru CV-ul său: Nice.
Tehnicianul și-a pus imediat amprenta pe jocul celor supranumiți "Le Gym", formația de pe Allianz Riviera terminând campionatul pe 5, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 4, Rennes.
Ligue 1
PSG, un monument al disciplinei sub noua conducere! Ce reguli trebuie să respecte Messi sau Mbappe
04/08/2022 LA 13:22
Ligue 1
PSG a realizat al 4-lea transfer al verii și vrea să încheie campania cu o lovitură de proporții
03/08/2022 LA 14:00