Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De-asta își permite Messi să ceară oricât! Suma incredibilă câștigată de PSG de pe urma starului argentinian

Bianca Dumitru

Actualizat 22/09/2022 la 11:17 GMT+3

Lionel Messi a revenit în atenția presei internaționale, după ce în ziarul El Mundo au fost publicate condițiile pe care le-a pus în 2020, în timpul negocierilor cu Barcelona. Jurnaliștii din Argentina au analizat dacă sumele cerute de fotbalist se justifică sau nu.

Leo Messi, durante un partido con el PSG

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi este, în aceste zile, în atenția tuturor după ce jurnaliștii ziarului El Mundo au publicat cerințele pe care le-ar fi avut în 2020, când a negociat cu Barcelona prelungirea contractului.
Cei de la publicația argentiniană El Economista au făcut o comparație între sumele cerute de fotbalist și cele generate de el pentru actualul său club, PSG, pentru a demonstra dacă cerințele lui Messi sunt sau nu justificate.
Astfel, conform jurnaliștilor din Argentina, citați de Marca, transferul lui Messi pe Parc des Princes le-a adus încasări de circa 700 de milioane de euro parizienilor. Odată cu sosirea fotbalistului în Franța, la club au ajuns și sponsori noi, care au convenit pentru sume cuprinse între 5 și 8 milioane de euro.
Impactul lui Messi asupra celor de la PSG se traduce și printr-o creștere uriașă a numărului de tricouri cumpărate de fani. Parizienii au vândut peste 1 milion de tricouri, cu prețuri cuprinse între 90 și 160 de euro, circa 60% dintre ele fiind cu numele lui Messi.
În plus, transferul starului argentinian în Ligue 1 a avut un impact uriaș și asupra paginilor din mediul online ale clubului. PSG a câștigat peste 15 milioane de urmăritori pe toate rețelele de socializare, având un total de peste 150 de milioane de followeri.
Parizienii au crescut cu circa 1,4 milioane de fani pe săptămână, depășind 10 milioane de urmăritori pe Tik Tok și remarcându-se drept cea mai importantă entitate franceză de pe Instagram.
Ținând cont de aceste cifre, cei de la publicația El Economista notează că sumele cerute de Lionel Messi în contractele pe care le semnează se justifică, el aducând un mare beneficiu clubului din care face parte, atât la nivel de imagine, cât și din punct de vedere financiar.
Citește și:

CONDIȚIILE IMPUSE DE MESSI ÎN 2020, PENTRU A-ȘI PRELUNGI CONTRACTUL CU BARCELONA

  • Contract până în 2023 cu posibilitatea de prelungire unilaterală pentru Messi;
  • Bonus de 10 milioane de euro la semnătură;
  • Salariu fix: scădere cu 20% din salariul fix pentru sezonul 2020/21, recuperând 10% din salariu în sezonul 2021/22 și încă 10% în sezonul 2022/23, cu dobândă anuală de 3%;
  • Plata sumelor amânate din sezonul 2020/21, plus dobândă în cazul rezilierii contractului;
  • Plata bonusurilor de fidelitate rămase cu dobândă adăugată;
  • Creșterea remunerației în cazul în care se măresc impozitele;
  • Eliminarea clauzei de reziliere, care ar rămâne la o cantitate de 10.000 de euro;
  • Boxă pentru familia sa și pentru familia lui Luis Suarez;
  • Avion privat de Crăciun pentru toată familia către Argentina;
  • Prelungirea contractului lui Pepe Costa, asistentul lui Messi;
  • Asumarea răspunderii de a-i achita comisioanele necesare lui Rodrigo Messi, reprezentantul lui Ansu Fati.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo