Adus vara trecută de la Liverpool, din postura de jucător liber de contract, Wijnaldum nu a reușit să îl convingă pe Pochettino, evoluând mult mai puțin decât ar fi sperat.
Odată cu înlocuirea argentinianului cu Galtier, se părea că mijlocașul batav va avea o nouă șansă de a evolua constant, dar lucrurile s-au înrăutățit. Noul tehnician l-a adus pe Vitinha, de la Porto, pe care îl vede titular indiscutabil la mijloc.
În consecință, conducerea i-a transmis lui Wijnaldum că e puțin probabil să aibă statutul de senator de drept, iar olandezul a cerut să fie lăsat să plece. Doleanță de care PSG a ținut cont, mai ales că va scăpa astfel de un salariu uriaș.
Premier League
Replica ironică a lui Fulham, după ce Klopp a acuzat starea terenului de pe Craven Cottage
ACUM 20 ORE
Astfel, celebrul Fabrizio Romano anunță că Wijnaldum a fost informat oficial de club că e liber să vină cu o propunere de împrumut, în contextul în care e greu de crezut că pe piață o să apară un club interesat de transferul definitiv.

Liverpool ar putea fi interesată de Wijnaldum

Klopp a reuşit 3 transferuri în această vară. "Perla coroanei" e Darwin Nunez, pentru care s-au cheltuit 100 de milioane de euro (bonusuri incluse), lotul fiind întărit şi cu Fabio Carvalho şi Calvin Ramsay.
Neamţul simte nevoie de mai multă consistenţă la mijlocul terenului, dar după efortul financiar făcut pentru atacantul uruguayan bugetul e limitat.
O variantă pe care şefii de pe Anfield o studiază tot mai atent în ultimele zile e împrumutul lui Gini Wijnaldum, de la PSG.
La Liverpool, jucătorul olandez a fost un element cheie la mijlocul terenului, în cei 5 ani de contract. Cu el în echipă, formația lui Jurgen Klopp a câștigat Liga Campionilor în 2019 și Premier League în 2020.
Liverpool și-a dorit să-l păstreze în continuare, dar nu a reușit să-l convingă să prelungească angajamentul. Astfel, Wijnaldum a optat să meargă la PSG, după ce inițial bătuse palma cu FC Barcelona. Salariul a fost decisiv pentru alegerea lui Gini, dar acum acesta mai mult ca sigur că regretă decizia, cel puţin din punct de vedere sportiv.
"Nu pot spune că sunt complet fericit. Pentru că situația actuala nu este ceea ce îmi doream. Dar ăsta e fotbalul și va trebui să învăț. Sunt un luptător. Trebuie să rămân pozitiv și să muncesc din greu pentru a îmbunătăți situația", spunea Wijnaldum în iarnă.
De un transfer definitiv nu poate fi vorba, în contextul în care PSG va dori o sumă de transfer destul de mare, iar mijlocaşului batav trebuie să îi fie acoperit un salariu uriaş. Dar posibilitatea unui împrumut pare ideală pentru Liverpool, care s-ar baza un an pe un fotbalist care e acomodat din toate punctele de vedere cu clubul.
În presa engleză s-a discutat despre relația rece instalată între Gini și Klopp după alegerea mijlocașului de vara trecută, dar e greu de crezut că tehnicianul german ține ranchiună, în contextul în care puțini jucători ar fi putut să refuze o asemenea ofertă financiară (câștigă în prezent dublu față de cât câștiga la Liverpool).
30 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Wijnaldum, potrivit transfermarkt.de. El mai are contract cu PSG până în 2024 şi câştigă 11,5 milioane de euro/an (cât încasează Van Dijk, unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Liverpool, fostul său club).
Premier League
Mohamed Salah, omul record în Premier League! Performanța incredibilă atinsă de starul lui Liverpool
ACUM O ZI
Ligue 1
Messi a marcat primul gol din foarfecă în carieră! Reușita este una istorică pentru argentinian
IERI LA 07:44