Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Este o bestie! Kylian îmi dădea mesaje". Pochettino, dezvăluiri despre starul lui PSG, Mbappe

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/12/2022 la 11:17 GMT+2

Mauricio Pochettino, fostul tehnician al celor de la PSG, a făcut câteva dezvăluiri despre Kylian Mbappe, pe care l-a avut elev la echipa de pe Parc des Princes. Fotbalistul de 23 de ani este considerat unul dintre cei mai talentați din noua generație, doborând record după record la Cupa Mondială din Qatar.

Mbappe & Pochettino

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Mauricio Pochettino și Kylian Mbappe au colaborat la PSG, acolo unde au devenit campioni ai Franței la finele sezonului 2021-2022. Fostul tehnician al grupării de pe Parc des Princes a făcut o serie de dezvăluiri despre relația pe care a avut-o cu starul francez, considerat a fi unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai noii generații.
Antrenorul argentinian l-a avut sub baghetă pe Mbappe din ianuarie 2021 până în luna iulie 2022, atunci când a încetat colaborarea cu echipă campioană din Hexagon.
Chiar dacă acesta a explicat că din punctul său de vedere Mbappe nu e la același nivel cu Neymar, Messi sau Benzema, a avut numai cuvinte de laudă la adresa francezului, descriind modul în care colaborau la PSG.
"Dacă jucam un meci în Champions League într-o marți și dacă mai era unul a doua seară, Kylian îmi dădea mesaje și mă întreba ce cred despre situația tactică a acestuia.
Eu îi ceream să vină în biroul meu a doua zi dimineață pentru a discuta mai în adâncime", a declarat Pochettino despre Mbappe, conform The Athletic.
CITEȘTE ȘI:

Mauricio Pochettino, despre Kylian Mbappe: "Este o bestie!"

În urmă cu aproximativ o lună, Pochettino dezvăluia că în ciuda faptului că Mbappe este considerat a fi cel mai bun jucător din lume, în opinia sa acesta este încă un jucător imatur, care, la 23 de ani, nu se poate compara cu Neymar, Messi sau Benzema.
"Mbappe este încă tânăr și imatur. Este o bestie, are o mare carismă, dar trebuie să se găsească. Leo și Ney sunt jucători compleți, sunt mai responsabili, deși în moduri diferite, în timp ce Kylian continuă să se caute. Îi este greu să distingă momentele jocului, când trebuie să riște și când nu trebuie.
Nu se bucură de combinații cu colegii săi decât dacă se află în ultima treime a terenului, pentru că are nevoie de spațiu pentru a-și valorifica virtuțiile.
Kylian nu se simte confortabil să aibă mingea, o face doar când poate alerga și finaliza. Este un cal rapid, care trebuie să vadă un iepure în față pentru a-l prinde. Leo,
Ney și chiar Benzema sunt mai stabili, au găsit maturitatea pe care Mbappe nu a atins-o încă", a explicat Mauricio Pochettino, conform Gazzetta dello Sport.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo