Articol scris de Răzvan Rădulescu
Din iarnă, s-ar putea produce o schimbare majoră în lumea sportului francez. Ministrului Sportului din Franța, Amélie Oudéa-Castera, a menționat posibilitatea suspendării evenimentelor sportive pe timp de noapte, pentru a economisi energie.

Amélie Oudéa-Castera: "Aceasta este una dintre opțiunile pe care le avem"

Ligue 1
PSG defilează în Ligue 1! Încă o victorie la scor pentru campioana Franței! Neymar a reușit o dublă
ACUM 13 ORE
Potrivit as.com, Amélie Oudéa-Castera a fost întrebată despre posibilele soluții de reducere a consumului de energie. Fosta jucătoare de tenis a confirmat că guvernul ia în considerare suspendarea tuturor evenimentelor sportive pe timp de noapte, din iarnă.
"Aceasta este una dintre opțiunile pe care le avem", a declarat politicianul francez. Măsura menționată de ministrul Sportului nu a fost dezbătută în Adunarea Națională și nici nu a fost elaborată ca proiect de lege, însă executivul francez lucrează la un "plan de adaptare a practicii sportive la schimbările climatice". Principalul obiectiv al demersului este economisirea consumului de energie pe timp de iarnă.
Citește și:

Fotbalul și rugby-ul, principalele sporturi afectate

Campionatele franceze Ligue 1 și Ligue 2, dar și alte campioante inferioare din Franța ar putea experimenta din iarna viitoare programarea meciurilor în timpul zilei. Pe lângă fotbal și rugby-ul ar putea fi direct afectat.
"Alături de Christophe Béchu (n.r. ministrul Tranziției Ecologice și Coeziunii Teritoriale), am decis să luăm taurul de coarne. Avem nevoie de eforturi susținute pe întreg teritoriul și de securitate pentru jucători", a mărturisit Amélie Oudéa-Castera.
Pe lângă fotbal și rugby, Formula 1 este vizată la rândul său. Aspru criticat de societatea franceză pentru emisiile de carbon, Amélie Oudéa-Castera a apărat Marele Premiu al Franței. "Motorsportul în sine este în pragul tranziției ecologice", a subliniat ministrul Sportului din Franța.
Primul eșalon al fotbalului din Franța, Ligue 1, va începe pe 5 august, de la ora 22:00, ora României, cu meciul dintre Lyon și AC Ajaccio.
Ligue 1
Real Madrid primește o nouă lovitură de la Mbappe! Planurile starului francez cu PSG
IERI LA 09:55
Ligue 1
PSG, decizie fără precedent pentru a-i forța pe unii jucători să plece! Nume mari se află pe listă
11/08/2022 LA 13:17