Galtier e sigur cu privire la viitorul lui Mbappe! Ce spune despre rămânerea lui Messi la PSG

Bianca Dumitru

Publicat 26/11/2022 la 11:47 GMT+2

În timp ce marile vedete ale echipei sale sunt angrenate în Campionatul Mondial, antrenorul celor de la PSG, Christophe Galtier, a vorbit despre viitorul lui Lionel Messi și al lui Kylian Mbappe.

Kylian Mbappé et Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe și Lionel Messi sunt doar două dintre marile staruri ale fotbalului mondial angrenate în acest moment în turneul final al Campionatului Mondial din Qatar 2022.
Antrenorul celor de la PSG a vorbit în această săptămână despre viitorul jucătorilor săi. În ciuda zvonurilor potrivit cărora Mbappe ar vrea să plece de la Paris în 2023, Christophe Galtier s-a arătat încrezător că francezul va continua pe Parc des Princes.
Tehnicianul a spus că este sigur că Mbappe este fericit la PSG și că nu are niciun motiv pentru care să-și dorească să schimbe echipa.
"Dacă un jucător este fericit într-un loc, nu există niciun motiv pentru care să plece. Pentru a fi fericit, trebuie să se distreze. Odată ce un fotbalist începe să se distreze pe teren și simte că se află într-o echipă cu care poate câștiga și obține trofee importante, nu există niciun motiv să plece.
Nu cred că noul contract al lui Mbappe a fost semnat doar datorită banilor. Toți jucătorii de talie mondială, fie că sunt în Spania, Anglia sau Franța, câștigă bine. Nu fac asta doar pentru bani.
Cred că pur și simplu Kylian iubește PSG. Sunt sigur că este fericit. Garantat. Dacă este fericit, de ce nu ar fi aici și în sezonul viitor?", a spus Galtier, pentru Marca.
Citește și:

Galtier, nesigur în privința viitorului lui Messi

În ceea ce îl privește pe Lionel Messi, antrenorul campioanei Franței nu a mai fost atât de vehement. Galtier a spus că argentinianul, care mai are contract cu PSG doar până la finalul acestui sezon, ar putea alege să-și prelungească înțelegerea, dar asta depinde doar de cum se simte în cadrul echipei.
"Sunt mulți parametri. Primul lucru este dorința lui. Vrea să continue la PSG? Este fericit aici? Primul lucru de știut este dacă vrea să continue", a declarat Christophe Galtier.
Până la întreruperea competițiilor naționale, PSG a avut un parcurs aproape perfect în Ligue 1, înregistrând 13 victorii și două rezultate de egalitate. Parizienii sunt lideri în clasamentul din campionat, cu 41 de puncte, 5 mai multe decât Lens, echipa care ocupă poziția secundă.
În următoarea etapă din Ligue 1, PSG o va înfrunta la sfârșitul lunii decembrie pe Strasbourg, pe teren propriu.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo