Christophe Galtier l-a înlocuit pe Mauricio Pochettino pe banca celor de la PSG și noul antrenor al parizienilor are o misiune clară: câștigarea Champions League. Omul care a realizat o adevărată minune în 2021, câștigând titlul cu Lille chiar în defavoarea actualei echipe, va avea o misiune dificilă în a câștiga vestiarul, deoarece acesta abundă de nume grele.
În mod evident, mai mulți jucători de valoare vor fi folosiți extrem de puțin, iar asta va duce la o anumită stare de tensiune în cadrul grupului. PSG speră să scape de anumiți fotbaliști, considerați inutili, dar mulți dintre ei refuză să plece pentru că au salarii foarte mari.
Citește și:
Ligue 1
PSG, decizie fără precedent pentru a-i forța pe unii jucători să plece! Nume mari se află pe listă
11/08/2022 LA 13:17

Galtier, dispus să renunțe la Keylor Navas și Presnel Kimpembe

Conform L'Equipe, Galtier a luat deja câteva decizii importante privind oamenii pe care se va baza în sezonul viitor. În primul rând, noul tehnician de pe Parc de Princes îi va oferi credit total lui Donnarumma între buturi și i-ar fi adus acest lucru la cunoștință lui Keylor Navas. Pochettino a aplicat principiul rotației în stagiunea trecută, oferindu-le ambilor portari șansa de a apăra (Navas a fost titular în 26 de meciuri, Donnarumma în 23). Galtier nu va mai face asta și Navas va apăra eventual doar în meciurile din Cupa Ligii sau Cupa Franței.
Decizia lui Galtier este perfect logică. Deși Navas și-a demonstrat valoarea, el are deja 36 de ani, pe când Donnarumma are tot viitorul în față și este considerat printre cei mai buni portari din lume. Costaricanul mai are doi ani de contract și a dezvăluit recent că el și familia sa se simt foarte bine la Paris, astfel că nu-și dorește să plece.
Sursa citată anunță că Navas are un salariu brut de 12 milioane de €, deci e foarte probabil ca el să accepte statutul de rezervă și să refuze plecarea. PSG ar fi dispusă să-i dea drumul pe un preț redus, aproximativ 10 milioane de €, dorind să elibereze astfel și o parte a bugetului salarial, unul împovărător în perspectiva încadrării în limitele fair-play-ului financiar.
Un alt jucător la care Galtier nu se gândește pentru un post de titular este Presnel Kimpembe. Produs 100% al clubului parizian, fundașul central de 26 de ani a cerut lămuriri privind situația sa, iar acum se pare că le-a primit. El mai are doi ani de contract, dar spre deosebire de Navas este hotărât să plece dacă nu mai este dorit.
Kimpembe ar fi pe lista lungă a lui Chelsea, care i-a pierdut în această vară pe Rudiger și Christensen și va transfera minim un fundaș central de mare valoare. Tuchel îl cunoaște foarte bine pe Kimpembe din perioada când a antrenat-o pe PSG, astfel că o mutare a francezului pe Stamford Bridge este plauzibilă. PSG este gata să se așeze la masa negocierilor cu orice club interesat și nu va avea pretenții financiare exagerate.
Galtier îi mai are în lot, ca fundași centrali, pe Marquinhos, Sergio Ramos, Thilo Kehrer și Abdou Diallo, cu mențiunea că și ultimii doi sunt transferabili. În schimb, PSG este aproape de a ajunge la un acord cu Inter pentru transferul lui Milan Skiniar.
Ligue 1
PSG, un monument al disciplinei sub noua conducere! Ce reguli trebuie să respecte Messi sau Mbappe
04/08/2022 LA 13:22
Ligue 1
PSG a realizat al 4-lea transfer al verii și vrea să încheie campania cu o lovitură de proporții
03/08/2022 LA 14:00