Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu, debut cu ghinion în Ligue 1! Portarul român nu a putut evita înfrângerea pentru Auxerre

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/01/2023 la 20:06 GMT+2

Ionuț Radu a debutat în Ligue 1, pentru Auxerre, după ce a fost împrumutat de către Inter, la mijlocul săptămânii. Portarul a fost titular în partida cu Montpellier, pierdută cu 2-0 de echipa sa.

Ionuț Radu, debut la Auxerre! Sursă foto: Twitter Ligue 1

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Ionuț Radu a debutat în Ligue 1 pentru noua sa echipă, Auxerre. Portarul român a fost împrumutat de către Inter, după ce evoluase la Cremonese, tot sub formă de împrumut. Fosta sa echipă nu s-a mai bazat pe el, astfel că nerazzurri i-au găsit repede un alt angajament.
Acesta a semnat cu echipa franceză până în vară, iar înțelegerea dintre cele două cluburi nu implică și o opțiune de cumpărare. Auxerre l-a folosit ca titular pe Radu, în prima partida de la sosirea sa în Franța.
Din păcate, portarul nu a putut contribui la obținerea unui rezultat pozitiv, iar Montpellier s-a impus cu 2-0. Ionuț Radu a rezistat fără a primi gol timp de o oră, însă Stephy Mavididi a deschis scorul din pasa lui Cristopher Jullien.
Mavididi a reușit dubla, iar oaspeții și-au majorat avantajul în minutul 80, soarta partidei fiind aproape decisă. Pentru ca dezastrul să fie dus până la capăt, Auxerre a irosit un penalty în prelungirile partidei. Birama Toure a executat rău, iar gazdele sunt disperate să obțină puncte pentru a ieși din zona retrogradării.
Auxerre se află pe poziția a 19-a în campionat, cu doar 13 puncte obținute în cele 20 de etape care s-au scurs până acum. Brest, prima formație aflată deasupra liniei roșii, se află la 5 puncte distanță, iar Ionuț Radu și compania vor avea serios de tras pentru a scăpa de Ligue 2.
Citește și:

Ionuț Radu, nota 4 în presa din Franța, după debutul la Auxerre

Presa franceză l-a notat pe Ionuț Radu cu nota 4, în urma evoluției sale din partida cu Montpellier. Românul s-a numărat printre cei cu cele mai slabe note de pe teren. Alți 5 jucători au primit nota 4, iar omul meciului a fost portarul advers Benjamin Lecomte, care a primit nota 8.
"Am avut ocazia să-l semnăm pe Radu. Este un internațional care a jucat meciuri la Inter și are experiență la cel mai înalt nivel, în Serie A", a spus antrenorul lui Auxerre, citat de Internews.
Potrivit presei din Italia, Ionuț Radu a fost aproape și de Serie B. Conform celor de la Tutto Mercato Web, românul s-a aflat în atenția celor de la Reggina, ocupanta locului 2 în liga a doua italiană, care își caută un portar pe care să se poată baza.
"De la Cremonese la Reggina: portarul român este în căutarea unui loc de titular și din acest motiv ar lua în calcul să coboare o categorie pentru a ajunge la echipa calabreză, a doua clasată.
Reggina este în căutarea unui portar de încredere, iar din acest motiv i-a sondat și pe experimentații Sirigu și Nicolas. Aceasta este una dintre loviturile la care ne putem aștepta în următoarele 7 zile", au notat jurnaliștii italieni la începutul acestui an.
Dacă ar fi ajuns la Reggina, Ionuț Radu ar fi fost antrenat de fostul campion mondial Filippo Inzaghi, dar în cele din urmă mutarea nu s-a concretizat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo