Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leo Messi ar fi semnat și va fi prezentat marți la noua echipă! Argentinianul joacă azi ultimul meci pentru PSG

Dani Morar

Actualizat 03/06/2023 la 13:52 GMT+3

Leo Messi se va despărți de PSG, azi urmând să joace ultima sa partidă în tricoul campioanei Franței. Presa din Spania anunță că starul argentinian s-a înțeles deja cu Al Hilal și va fi prezentat marți la noua echipă, sosind în campionatul Arabiei Saudite, unde își va continua rivalitatea cu Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Leo Messi se desparte de PSG, după două sezoane petrecute pe Parc des Princes. 2 titluri de campion al Franței și o Supercupă și-a trecut argentinianul în palmares de când a semnat cu gruparea franceză, nereușind, însă, să aducă marele trofeu al Ligii Campionilor la Paris.
El va juca pentru ultima oară în tricoul lui PSG, sâmbătă, de la ora 22:00, împotriva lui Clermont, într-o partidă fără miză pentru ambele echipe. Galtier a confirmat despărțirea de legendarul jucător, care urmează să semneze cu o nouă echipă în această vară.
Potrivit cotidianului spaniol Sport, Al Hilal ar fi obținut deja acordul lui Messi și îl va prezenta oficial pe jucătorul cu 7 Baloane de Aur marți, 6 iunie. Saudiții doresc să pregătească un eveniment care să aibă un impact global, rivalitatea dintre decarul naționalei Argentinei și Cristiano Ronaldo urmând să continue.
Conform sursei citate, Messi nu dorește să prelungească suspansul pentru a avea liniște pe perioada verii, astfel că telenovela legată de transferul său se va încheia în curând. Barcelona își dorește mult o repatriere a legendei sale, dar nu are puterea financiară necesară pentru a-i face o ofertă oficială pe măsura așteptărilor.
La Al Hilal, Messi ar urma să încaseze cel mai mare salariu din istoria sportului, adică în jur de 400 de milioane de euro pe an. Echipa a terminat pe locul 3 în campionat, în spatele lui Al Nassr, și nu va evolua în competițiile internaționale, acesta fiind singurul minus pentru Messi.
Citește și:

Leo Messi se va despărți de PSG, după partida cu Clermont

Lionel Messi a decis să nu mai continue la PSG din sezonul viitor. Chiar dacă spre finalul anului trecut părea clar că argentinianul va semna un nou acord, după Cupa Mondială negocierile au intrat în impas. În urmă cu aproximativ o lună, relația dintre star și șefii clubului s-a deteriorat definitiv, după ce a fost exclus din lot pentru că nu s-a prezentat la un antrenament, fiind plecat în Arabia Saudită într-o campanie de marketing.
De atunci a devenit limpede că viitorul lui Messi este departe de capitala Franței, dar jucătorul a refuzat să afirme public acest lucru. Toată lumea se aștepta ca vestea să fie dată după ultimul meci al sezonului, cel cu Clermont de sâmbătă, dar Christophe Galtier a confirmat azi că partida respectivă va fi ultima pentru argentinian pe Parc de Princes.
"Am avut enormul privilegiu de a-l antrena pe cel mai bun fotbalist din istorie. Sâmbătă este ultimul său meci pe Parc des Princes și sper să fie bine primit de toți suporterii. Leo a fost criticat mult, dar a avut un sezon bun. A trebuit să se adapteze în primul an, iar în al doilea a fost remarcabil. Cred că acele critici nu sunt deloc justificate. La 35 de ani, a fost cel mai bun la Cupa Mondială, bilanțul său este impresionant. A fost mereu în slujba echipei", a spus Galtier, citat de RMC Sport.
El Mundo Deportivo afirmă că Messi nu vrea să mai aştepte pentru a stabili viitoarea sa destinaţie, iar absenţa unei garanţii financiare în privinţa revenirii sale la FC Barcelona ar putea cântări greu în luarea deciziei sale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo