Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mauricio Pochettino, declarație tranșantă în presa din Franța: "Guardiola trebuia demis de 7 sau 8 ori"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/12/2022 la 16:37 GMT+2

Mauricio Pochettino, tehnicianul argentinian de 50 de ani, s-a despărțit în vară de PSG, după o aventură de 18 luni, conducerea și antrenorul căzând de comun acord asupra deciziei de a rezilia înțelegerea. Acesta a fost înlocuit cu Christophe Galtier, care a preluat frâiele echipei de pe Parc des Princes.

Mauricio Pochettino, le 15 mai 2022 à Doha

Credit imagine: Imago

Articol scris de Maria Olteanu
Mauricio Pochettino s-a despărțit de PSG în vara lui 2022, după un an și jumătate pe banca echipei din capitala Franței. Tehnicianul și conducerea clubului au decis de comun acord închierea raporturilor contractuale la vremea respectivă. Ulterior, au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora acesta a plecat din cauză că nu a reușit să își adjudece Champions League în timpul celor două sezoane în care a fost pe banca celor de la PSG.
Acum, la jumătate de an distanță de la acel moment, antrenorul argentinian a oferit un interviu pentru AS în care a vorbit despre demiterea sa de la campioana din Ligue 1 și despre aștepările pe care le-a avut clubul la care a fost sub contract.
"Dacă am plecat de la PSG pentru că nu am câștigat Champions League înseamnă că Guardiola trebuia demis deja de 7 sau 8 ori", a fost principalul său mesaj referitor la plecarea de la campioana Franței.
CITEȘTE ȘI:

Mauricio Pochettino, haz de necaz după despărțirea de PSG

Pochettino a părăsit clubul parizian în această vară. În ciuda câștigării campionatului în Franța, primul titlu intern din cariera antrenorului argentinian, acesta a fost demis la scurt timp după încheierea sezonului competițional. Prestația slabă a clubului în Liga Campionilor a fost considerată principalul motiv al plecării sale de la echipă, căci principalul obiectiv este acela de a câștiga prestigioasa competiție europeană.
La jumătate de an de când s-a despărțit de PSG, Mauricio Pochettino a vorbit despre acel moment, făcând chiar o glumă pe seama plecării sale, cu o comparație cu Pep Guardiola, managerul lui Manchester City.
"Dacă am plecat de la PSG pentru că nu am câștigat Champions League înseamnă că Guardiola trebuia demis deja de 7 sau 8 ori de la Manchester City. Acestea sunt realități diferite.
PSG este făcută pentru a încerca să câștige Liga Campionilor. Dacă acest obiectiv nu este atins, antrenorul este primul responsabil", a declarat Pochettino, potrivit presei din Franța.
Mauricio Pochettino a stat vreme de 84 de partide pe banca celor de la PSG, perioadă în care a reușit să obțină 56 de victorii, 13 remize și 15 eșecuri.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo