Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe a dezvăluit cum l-a convins Macron să rămână la PSG! Starul a spus de ce a refuzat Real Madrid

Nicu Savin

Publicat 11/11/2022 la 10:12 GMT+2

Kylian Mbappe și-a prelungit contractul cu PSG în vara trecută, iar un rol important în decizia atacantului l-a avut interveția președintelui Franței, Emmanuel Macron. Starul parizienilor a dezvăluit ce discuție a avut cu șeful statului și a explicat de ce a ales în cele din urmă să rămână pe Parc de Princes, deși ar fi putut semna gratis cu Real Madrid.

Emmanuel Macron, President of France and Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe a fost multe luni în atenția întregii lumi a fotbalului, deorece nu se știa dacă acesta va rămâne la PSG după finalul sezonului precedent. Dat ca sigur la un moment dat la Real Madrid, francezul a luat o decizie oarecum surprinzătoare, alegând să-și pună semnătura pe un nou contract cu gruparea pariziană.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
La vremea respectivă presa din Hexagon a scris că însuși Emmanuel Macron, președintele Franței, a intervenit în favoarea grupării de pe Parc de Princes, insistând personal pe lângă Mbappe să continue în Ligue 1. La câteva luni distanță, atacantul a recunoscut totul și a dezvăluit ce discuții a avut cu șeful statului.
"Au fost mai multe discuții telefonice între noi. Au fost conversații în decembrie, ianuarie, februarie, martie... Macron m-a sunat și mi-a spus: < Știu că vrei să pleci. Ceea ce vreau să-ți spun este că ești foarte important în Franța. Nu vreau să pleci. Ai șansa să faci istorie aici. Toată lumea te iubește >. I-am spus că apreciez, dar că este o chestie absolut nebunească să te sune președintele țării să-ți ceară să rămâi", a spus Mbappe pentru revista New York, citat de As.com.

Kylian Mbappe a refuzat Real Madrid pentru a face istorie la PSG

Florentino Perez a făcut toate eforturile pentru a-l convinge pe Mbappe să meargă la Real Madrid. Atacantul a refuzat însă cel mai galonat club din lume din dorința de a scrie o pagină de istorie la PSG.
"La PSG, pagina este complet goală. Pentru mine este o oportunitate magnifică de a o umple! Trebuie să gândești diferit. Desigur, ar fi fost mai ușor să mergla Real Madrid. Dar am acea ambiție personală. Sunt francez. Sunt un fiu al Parisului și a câștiga cu Parisul este ceva foarte special, cu adevărat special. Înseamnă să poți pune numele tău în istoria țării tale pe viață.", a adăugat Mbappe.
Între timp, relația dintre Mbappe și cei de la PSG s-a deteriorat puțin, existând mai multe episoade tensionate în acest sezon. Presa din Franța a scris că starul este decis să plece cât mai curând de la echipă, fiind nemulțumit de promisiunile nerespectate ale oficialilor. La suprafață, lucrurile sunt normale în tabăra campioanei Franței, atât jucătorul, cât și antrenorul sau oficialii menționând repetat că nu există niciun conflict intern și că Mbappe va rămâne mult timp pe Parc de Princes.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo