Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino

Ion Alexandru

Publicat 20/11/2022 la 10:10 GMT+2

Mauricio Pochettino spune că Kylian Mbappe trebuie să părăsească Paris Saint-Germain pentru a evolua și a concura pentru Balonul de Aur în viitor.

Mauricio Pochettino and Kylian Mbappé (PSG)

Credit imagine: Getty Images

După ce l-a antrenat pe Mbappe în timp ce era la PSG, Pochettino a sugerat că știe ce ar trebui să facă francezul pentru a progresa ca jucător. Mbappe a fost fenomenal de când s-a alăturat parizienilor în 2017, marcând 190 de goluri în toate competițiile, dar Pochettino crede că o mutare i-ar putea beneficia cariera.
Întrun interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, Mauricio Pochettino a spus: "El este pe o cale ascendentă, iar de acum înainte ar trebui să-l vedem pe cel mai bun Mbappe cu recorduri și mai bune. Evoluția se întâmplă adesea prin părăsirea zonei de confort. Reînnoirea contractului cu PSG este un lucru bun pentru club și pentru fanii săi. Problema este că Mbappe va trebui să ia în considerare în viitor că părăsirea zonei sale de confort îl va aduce mai aproape de a lupta pentru Balonul de Aur."
Antrenorul argentinian consideră că Mbappe este încă imatur, comparându-l cu coechipierii Lionel Messi și Neymar. El a spus: "Mbappe este mai tânăr decât [Messi și Neymar] și încă imatur. Este un animal, are o carismă mare, dar încă trebuie să se regăsească. Leo și Ney sunt jucători totali, sunt mai responsabili, deși în moduri diferite. În timp ce Kylian continuă să se caute pe sine.
Mbappe și colegii săi francezi caută să-și apere titlul de Cupă Mondială în Qatar în următoarele 28 de zile. Primul lor meci în Qatar este pe 22 noiembrie împotriva Australiei.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Mbappe a fost protagonistul unui telenovele în acest an

Kylian Mbappe a semnat prelungirea contractului cu PSG, însă în negocierile cu clubul francez au intervenit persoane importante din conducerea Franței, astfel că francezul nu s-a dus la Real Madrid, deși și-ar fi dorit acest lucru.
Mbappe, a cărui înțelegere cu PSG expira în vara acestui an, era curtat intens de Real Madrid și chiar era așteptat cu o ofertă uriașă pe Santiago Bernabeu, însă, în cele din urmă, a ales să semneze un nou contract cu campioana Franței până în iunie 2025.
Emmanuel Macron a fost unul dintre factorii decisivi în cadrul negocierilor dintre Mbappe și PSG, implicându-se direct în discuții cu fotbalistul de 23 de ani, pentru a-l convinge să rămână la Paris, în ciuda faptului că în copilărie, Kylian susținea Real Madrid, clubul care îl aștepta cu brațele deschise în această vară, după ce încercase și în iarnă să-l cumpere pentru o sumă impresionantă. De asemenea, fostul președinte Nicolas Sarkozy s-ar fi implicat în discuții, dar și alte nume importante din fruntea țării, Mbappe fiind considerat un adevărat "bun național".
Totodată, se pare că fostul director sportiv al clubului parizian, Leonardo, ar fi fost în cele din urmă demis pe seama acestui subiect, pentru că nu era de acord ca Mbappe să aibă mai multă putere în cadrul clubului decât avea ca simplu jucător. De când cu prelungirea contractului, organigrama clubului a tot suferit modificări, spre exemplu Luis Campos a fost numit drept noul consilier sportiv, cunoscându-se relația sa foarte apropiată de Kylian încă de când acesta evolua pentru AS Monaco. La fel s-a întâmplat și în cazul altui apropiat de-al atacantului francez, Julien Maynard, un jurnalist de la TF1, care e prieten cu mai multe persoane din anturajul starului de la Paris.
Citește și:

Mbappe, relație rece cu Pochettino

Plecarea lui Pochettino a fost una dintre condițille lui Mbappe de la continua la Paris. Cu Pochettino pe bancă, Mbappe a livreat cifre foarte bune, dar pare mai eficient cu Galtier. După 39 de goluri în toate competițiile din sezonul precedent, starul lui PSG are un început de stagiune chiar mai eficientă. Schimbarea poziției în tere i-a adus lui Mbappe 19 goluri în primele 20 de meciuri, iar parizienii sunt în luptă pentru toate trofeele.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo