Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, atacat de un fost coleg de la PSG: "Nu înțelege că cei de lângă el sunt mai fenomene ca el"

Nicu Savin

Publicat 25/11/2022 la 12:20 GMT+2

Kylian Mbappe este unul dintre cei mai în vogă jucători din lume și considerat principalul star de la PSG. Dani Alves, fost coleg cu francezul pe Parc de Princes, nu este de aceeași părere și l-a taxat pe acesta, spunând că Messi și Neymar sunt peste el.

Kylian Mbappé (PSG) scored a goal against Juventus. / Champions League

Credit imagine: Imago

Kylian Mbappe are toate calitățile unui adevărat star al fotbalului mondial, statut pe care majoritatea specialiștilor i-l atribuie de câțiva ani. Deja campion mondial cu Franța și având în dreptul său cifre uluitoare pentru un jucător de 23 de ani, atacantul este văzut ca sigur câștigător al Balunului de Aur în viitorul apropiat și capabil să reprezinte în "sportul rege" ceea ce au reprezentat Messi sau Ronaldo în ultimii 15 ani.
Totuși, în opinia unora Mbappe mai are de așteptat pentru a deveni starul numărul unu în lume. Dani Alves, fost coleg cu el la PSG în sezonul 2018-2019, e de părere că francezul nu este singurul jucător genial de la PSG, fiind mult în spatele lui Messi sau Neymar în acest sens.

Dani Alves: "Dacă Mbappe le-ar da mai des mingea lui Messi și Neymar, ei ar marca 150 de goluri"

Brazilianul i-a ridicat în slăvi pe foștii săi colegi de la Barcelona și l-a taxat pe Mbappe, acuzându-l că nu înțelege că Messi și Neymar îi sunt superiori. Alves consideră că dacă Mbappe ar pasa mai mult către colegii săi din atacul lui PSG, aceștia ar marca mult mai multe goluri decât au reușit până în prezent.
"Mbappe? Este un fenomen care nu înțelege că cei care joacă alături de el în atac sunt și mai fenomenali decât el. Dacă Mbappe le-ar da mai des mingea lui Messi și Neymar, ei ar marca 150 de goluri. Neymar și Messi sunt unici: văd și fac lucruri pe care nimeni altcineva nu le vede sau nu le poate face. Un mare jucător trebuie știe și să înțeleagă mereu alături decine joacă. Trebuie să fii deștept pentru a profita de potențialul lui Neymar și Messi, sunt două genii. Când am jucat cu Leo, eram dator să-i dau mingea. Și dacă joc cu Neymar fac la fel", a spus Dani Alves într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.
Mbappe, Messi și Neymar formează probabil cel mai bun trio ofensiv din lume în momentul de față. Cei 3 colaborează de minune pe teren, dar în afara lui nu sunt cei mai buni prieteni, cel puțin francezul și brazilianul neavând o relație excelentă.
Presa franceză a scris mereu că Mbappe își dorește statutul de stea numărul unu la PSG. Acest lucru i s-ar fi promis când a semnat prelungirea contractului, dar Neymar și Messi au continuat să fie la fel de vizibili, ceea ce l-ar fi deranjat pe francez atât de mult încât și-ar dori să plece de la Paris. Atacantul a dezmințit aceste zvonuri, dar nu a infirmat că relația sa cu Neymar este doar profesională, ceea ce întărește zvonurile că cei doi nu se au deloc bine și mai devreme sau mai târziu unul va pleca.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo