Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi a marcat primul gol din foarfecă în carieră! Reușita este una istorică pentru argentinian

Nicu Savin

Publicat 07/08/2022 la 10:44 GMT+3

Lionel Messi a avut un start de sezon de vis, reușind două goluri și un assist în victoria cu 5-0 a lui PSG pe terenul lui Clermont. A doua reușită a argentinianului are o însemnătate aparte. Pe lângă faptul că a fost primul marcat din foarfecă în cariera sa, izbânda l-a adus pe star la egalitate cu legendarul Romario în clasamentul golgheterilor all-time din fotbalul mondial.

Leo Messi

Credit imagine: Eurosport

Lionel Messi este hotărât să demonstreze că prestațiile sub așteptări din sezonul trecut au fost un accident, iar forma arătată în startul noii stagiuni este una de vis. După ce a marcat un gol în Supercupa Franței (4-0 cu Nantes), argentinianul a reușit o dublă în prima etapă din Ligue 1, în meciul câștigat clar de PSG pe terenul lui Clermont, scor 5-0.
Messi a marcat mai întâi pentru 4-0, cu o execuție fină după o pasă a lui Neymar, iar apoi a stabilit scorul final înscriind din "foarfectă", un procedeu prin care nu reușise să trimită mingea în poartă niciodată până acum în fantastica sa carieră.
Citește și:

Messi l-a egalat pe Romario în topul marcatorilor all-time

Chiar dacă execuția nu a fost una curată, mingea ajungând în poartă cu oarecare șansă, aceasta are o însemnătate aparte din punct de vedere cantitativ. Conform IFFHS (Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului), al doilea gol cu Clermont a foat al 772-lea reușit de Messi în cariera sa.
Astfel, argentinianul l-a egalat pe brazilianul Romario în topul marcatorilor all-time în istoria fotbalului. Messi și Romario sunt depășiți în acest clasament numai de Josef Bican (805 goluri) și de Cristiano Ronaldo (815 goluri). Legendarul Pele este pe locul 4, cu 767 de goluri marcate în carieră.
Având în vedere modul în care a început acest sezon, Messi are toate șansele să-și îmbunătățească cifrele și să devină al 3-lea om din istorie care atinge 800 de goluri marcate în carieră. Următoarea ocazie va fi săptămâna viitoare, când PSG va juca acasă cu Montpellier, în etapa a 2-a din Ligue 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo