Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și Suarez l-au sfătuit pe Neymar să nu meargă la PSG! Dezvăluirea uruguayanului

Bianca Dumitru

Publicat 04/03/2023 la 17:24 GMT+2

Luis Suarez a oferit un interviu în presa din Brazilia, în care și-a amintit de perioada petrecută la Barcelona. Uruguayanul a vorbit despre Neymar, pe care l-ar fi sfătuit, împreună cu Lionel Messi, să nu accepte transferul la PSG în 2017.

Suarez Neymar Messi novembre 2015

Credit imagine: Panoramic

Luis Suarez, care a semnat la începutul acestui an cu Gremio, a oferit acum un interviu în presa din Brazilia. Printre altele, atacantul de 36 de ani a vorbit despre perioada petrecută la Barcelona și despre Neymar.
Suarez a spus că plecarea brazilianului de pe Camp Nou i-a lăsat un gust dulce-amărui. Uruguayanul a dezvăluit că, împreună cu Lionel Messi, i-ar fi spus lui Neymar să nu accepte transferul la PSG.
Aceștia nu voiau să se destrame linia periculoasă de atac a Barcelonei și au încercat să-i influențeze decizia lui Neymar, pe care l-au sfătuit să rămână alături de ei pentru a câștiga tot.
"Nu prea mi-a plăcut să vorbesc despre asta, dar a venit un moment când era important, așa că ne-am dus să vorbim cu Neymar și i-am spus: 'Ney, dacă vrei să câștigi totul, rămâi aici cu noi'. Există detalii care uneori sunt greu de controlat.
Noi, ca prieteni, l-am sfătuit să rămână, dar a fost decizia lui, a familiei sale. Am spus: 'Neymar, Anglia este mai bună. La Manchester City fotbalul e mai bun. Dar în Franța?'", a declarat Suarez, citat de As.com.
În plus, Luis Suarez s-a arătat convins că Neymar ar fi putut realiza mult mai multe, inclusiv să câștige un Balon de Aur, în cazul în care ar fi rămas la Barcelona. Uruguayanul consideră că starul lui PSG a avut ghinion din cauza accidentărilor, care l-au împiedicat să ajungă mai sus.
"Dacă Neymar ar fi rămas la Barcelona, ​​cu siguranță ar fi câștigat un Balon de Aur. Cred că a avut ghinion din cauza accidentărilor și asta l-a făcut să se oprească de fiecare dată când era în creștere de formă", a spus Suarez, care crede că acest lucru a avut repercusiuni pentru Neymar și în ceea ce privește echipa națională a Braziliei, cu care "nu a câștigat ce și-a dorit și ce se aștepta de la el."
Citește și:

Neymar ratează returul cu Bayern din optimile Champions League

Pentru PSG urmează meciul cu Nantes din Ligue 1, iar săptămâna viitoare returul cu Bayern Munchen din optimile Champions League.
Înainte de duelul contra "canarilor", Christophe Galtier le-a dat o veste cruntă fanilor, anunțând că Neymar nu va fi recuperat până la ora meciului cu Bayern, programat miercuri seară. Brazilianul a devenit incert pentru duelul de pe Allianz Arena după ce s-a accidentat în confruntarea cu Lille de acum două etape.
Chiar dacă a subliniat că Neymar este o pierdere importantă, Galtier a încercat să scoată în evidență și un lucru pozitiv din această situație, dând exemplu partida de la Marseille. Pe Stade Velodrome, PSG și-a surclasat rivala, grație în special unei prestații stelare a lui Mbappe. Fără Neymar, PSG a avut mai multă consistență la mijlocul terenului și Galtier speră că va fi la fel și la Munchen.
"În următoarele două meciuri (n.r. împotriva lui Nantes și Bayern), nu îl vom avea disponibil pe Neymar. Munca celor doi atacanți ai noștri, Messi și Mbappe, și a celor trei mijlocași, Vitinha, Verrati și Ruiza, a fost remarcabilă la Marseille.
Am fost mult mai compacți, mai denși. Am câștigat mult mai multe dueluri decât de obicei. Cu absența lui Ney, în loc să avem doi mijlocași și trei atacanți, vom fi cu trei mijlocași și doi atacanți. Să nu înțelegeți că absența lui Ney este banală, nu.
E unul dintre cei mai buni jucători din Ligue 1 și este o absență importantă pentru noi", a declarat Christophe Galtier, citat de RMC Sport.
PSG are de surmontat un eșec cu 0-1 pe Parc de Princes. Teoretic, nimic nu e pierdut pentru parizieni, mai ales că Mbappe pare într-o formă de vis, dar echipa lui Galtier trebuie să joace mult mai bine decât în tur pentru a spera la o victorie la Munchen.
Bayern și-a demonstrat forța, iar acasă este greu de învins, mai ales când pornește cu un avantaj, fie el și unul de numai un gol. Pentru oricare dintre echipe ar fi un sezon ratat dacă vor părăsi competiția în optimi, astfel că se așteaptă o confruntare pe cinste pe Allianz Arena.
Duelul dintre Bayern și PSG, programat miercuri seară, de la ora 22:00, va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo