Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar, jucătorul lunii septembrie în Ligue 1! Fotbalistul surpriză care a fost pe locul 2

Bianca Dumitru

Publicat 02/10/2022 la 21:18 GMT+3

Neymar are un start foarte bun de sezon la PSG. Pentru prestațiile sale din ultimele săptămâni, brazilianul a fost recompensat cu titlul de Jucătorul lunii septembrie, luându-i fața lui Lionel Messi, care a fost abia pe locul 3.

Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi is congratulated by Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and OGC Nice at The Parc des Princes Stadium

Credit imagine: Getty Images

Neymar pare că și-a regăsit cea mai bună formă a carierei. Brazilianul a reușit, în startul sezonului 2022/23, mai multe prestații impresionante în campionatul Franței.
Pentru evoluțiile sale, încununate cu 8 goluri și 7 pase decisive, Neymar a primit aseară titlul de Jucătorul lunii septembrie în Ligue 1.
Potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al celor de la PSG, atacantul de 30 de ani a primit 45% dintre voturi, cu 20% mai mult decât Lionel Messi, care a ocupat locul 3 în ierarhie.
Pe a doua poziție s-a aflat Florian Sotoca, jucătorul celor de la Lens, care a primit 30% dintre voturi.
De la transferul la PSG, Neymar a mai obținut de două ori acest trofeu, prima dată în decembrie 2017, iar apoi în ianuarie 2020.
Citește și:

Neymar, într-o formă foarte bună înainte de Mondial

Neymar se pregătește așa cum se cuvine pentru turneul final al Campionatului Mondial din Qatar. Brazilianul are un start foarte bun de sezon în tricoul lui PSG, echipă cu care este lider neînvins în clasamentul din Ligue 1.
Fotbalistul de 30 de ani pare că este într-o formă foarte bună. Înainte de pauza cauzată de meciurile echipelor naționale, Neymar era jucătorul implicat în cele mai multe goluri, la nivelul echipelor din cele mai importante campionate din Europa.
Neymar a reușit, înaintea etapelor din acest weekend, 8 goluri și 7 pase decisive, remarcându-se drept cel mai productiv fotbalist din ligile europene de top. Brazilianul era urmat în top de Cody Gakpo, jucătorul lui PSV Eindhoven, cu 8 goluri și 6 assist-uri, în timp ce podiumul era completat de Erling Haaland, fotbalistul transferat în această vară de Manchester City, care a reușit, până în momentul în care competițiile au fost întrerupte, 11 goluri și o pasă decisivă.
Lionel Messi și Robert Lewandowski se aflau pe locurile 4 și 5, fiind implicați în 11, respectiv 10 goluri. În top 10 se mai regăseau jucători de la Union Berlin, PSV, Lorient, Real Betis și Manchester City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo