Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar, OUT tot sezonul de la PSG! Brazilianul are nevoie de operație. Anunțul oficial

Bianca Dumitru

Actualizat 06/03/2023 la 19:08 GMT+2

Neymar s-a accidentat în a doua jumătate a lunii februarie, părăsind terenul pe targă la meciul dintre PSG și Lille. Brazilianul are nevoie de operație și nu va reveni până la finalul acestui sezon.

Neymar, soutenu par Kylian Mbappé, sort sur blessure lors de PSG-LOSC - 18/02/2023, en Ligue 1

Credit imagine: Imago

Neymar s-a accidentat la glezna dreaptă la jumătatea lunii februarie, în timpul meciului dintre PSG și Lille. Atacantul a părăsit terenul pe targă, cu ochii în lacrimi, în minutul 51.
Săptămâna trecută, Christophe Galtier a anunțat că brazilianul nu va reveni înainte de returul cu Bayern Munchen din optimile Champions League, programat miercuri, de la ora 22:00.
Se pare, însă, că Neymar nu va mai juca deloc până la finalul acestui sezon. Fotbalistul de 31 de ani are nevoie de operație, intervenția chirurgicală urmând a avea loc în aceste zile, la Doha.
Ulterior, brazilianul va avea nevoie de o perioadă de recuperare de 3-4 luni înainte de a se întoarce la antrenamentele de grup, conform anunțului oficial făcut de PSG.
Citește și:

GALTIER REGRETĂ PIERDEREA LUI NEYMAR, DAR VEDE ÎN ASTA ȘI UN ASPECT POZITIV

Înainte de duelul cu Nantes din Ligue 1, Christophe Galtier a încercat să scoată în evidență și un lucru pozitiv din absența lui Neymar, dând exemplu partida de la Marseille.
Pe Stade Velodrome, PSG și-a surclasat rivala, grație în special unei presatații stelare a lui Mbappe. Fără Neymar, PSG a avut mai multă consistență la mijlocul terenului și Galtier speră că va fi la fel și la Munchen.
"În următoarele două meciuri (n.r. împotriva lui Nantes și Bayern), nu îl vom avea disponibil pe Neymar. Munca celor doi atacanți ai noștri, Messi și Mbappe, și a celor trei mijlocași, Vitinha, Verrati și Ruiza, a fost remarcabilă la Marseille.
Blocul nostru a fost mult mai compact, mai dens. Am câștigat mult mai multe dueluri decât de obicei. Cu absența lui Ney, în loc să avem doi mijlocași și trei atacanți, vom fi cu trei mijlocași și doi atacanți. Să nu înțelegeți că absența lui Ney este banală, nu. E unul dintre cei mai buni trecători din Ligue 1 și este o absență importantă pentru noi", a declarat Galtier.
PSG are de surmontat un eșec cu 0-1 pe Parc de Princes. Teoretic, nimic nu e pierdut pentru parizieni, mai ales că Mbappe pare într-o formă de vis, dar echipa lui Galtier trebuie să joace mult mai bine decât în tur pentru a spera la o victorie la Munchen.
Bayern și-a demonstrat forța, iar acasă este greu de învins, mai ales când pornește cu un avantaj, fie el și unul de numai un gol. Pentru oricare dintre echipe ar fi un sezon ratat dacă va părăsi competiția în optimi, astfel că se așteaptă o confruntare pe cinste pe Allianz Arena.
Meciul decisiv dintre Bayern și PSG este programat miercuri, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo