Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nice vrea să-și ia un portar din Premier League! Cine e fotbalistul așteptat lângă Rareș Ilie

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/07/2022 la 10:16 GMT+3

Portarul celor de la Leicester, Kasper Schmeichel, este noua țintă a echipei din Ligue 1, Nice. Jucătorul de 35 de ani a intrat în ultimul an de contract, ceea ce i-ar putea determina pe cei de la Leicester să ia în considerare ofertele venite pentru el.

Dänemarks-Keeper Kasper Schmeichel

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Noul antrenor al lui Nice, Lucien Farve, și-l dorește pe Kasper Schmeichel ca înlocuitor pentru Walter Benitez, plecat liber de contract la PSV Eindhoven. Danezul a avut parte de o perioadă memorabilă la Leicester, dar plecarea de pe King Power Stadium este acum o variantă, după ce a adunat aproape 500 de apariții pentru englezi.
Salariul lui Schmeichel de aproape 153.000 de euro pe săptămână îl face unul dintre cei mai bine plătiți jucători din lotul lui Leicester, iar clubul ar putea fi interesat să primească o sumă de bani în schimbul portarului, pe care l-ar putea pierde gratuit vara viitoare.
Schmeichel a ajuns în anul 2011 la Leicester, de la Leeds United. În timpul petrecut la Leicester, acesta a contribuit la promovarea în Premier League din 2014, dar și la câștigarea titlului, doi ani mai târziu, când trupa lui Claudio Ranieri a surprins pe toată lumea, nefiind una dintre favorite la începutul sezonului. De asemenea, Schmeichel a contribuit la câștigarea FA Cup în sezonul trecut, acesta fiind primul astfel de trofeu din istoria lui Leicester.
Dacă danezul se va transfera, cel mai probabil, Leicester își va căuta portar. Singura varianta disponibilă acum, în lotul englezilor, este internaționalul galez Danny Ward, care a apărat într-o singură partidă oficială, de la transferul acestuia de la Liverpool, în 2018, pentru suma de 14,7 milioane de euro.
Echipa antrenată de Brendan Rodgers nu a făcut nici un transfer în această vară, probabil pentru că prioritatea în momentul de față este vânzarea de jucători pentru a obține fondurile necesare pentru întărirea lotului.
Citește și:

Rareș Ilie, primul meci în tricoul lui Nice

Fotbalistul român a debutat sâmbătă seara, într-un meci amical disputat împotriva lui AS Roma, echipa lui Jose Mourinho, încheiat cu scorul de 1-1. Rareș Ilie a fost utilizat până în minutul 82, când a fost înlocuit de Reda Belahyane.
La finalul întâlnirii, fotbalistul român a fost lăudat de presa franceză: "Românul în vărsta de 19 ani a reușit două incursiuni bune pe partea stângă și a încercat o lovitură (min. 27) în prima repriză.
Poziționat între linii, luând mingea interesant pentru a se întoarce cu fața la joc, în ciuda unei mase atletice de densificat, Ilie a început bine și și-a încheiat foarte bine prima prestație.
Cu inteligență de joc și hotărâre de a atinge câteva baloane în partea de teren adversă, Lucien Favre l-a văzut confirmând, după tot ce a vizionat în videoclipurile cu fotbalistul, de pe internet", a notat publicația franceză nicematin.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo