Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino refuză să plece de la PSG! Ce solicită argentinianul pentru a semna rezilierea

Nicu Savin

Publicat 29/06/2022 la 16:14 GMT+3

Mauricio Pochettino nu mai este dorit la PSG, dar argentinianul se leagă de faptul că mai are un an de contract și refuză să semneze rezilierea. Parizienii vor să se despartă de antrenor cu cele mai mici costuri, dar acest lucru nu va fi posibil deoarece tehnicianul își cere toți banii, cel puțin până în momentul în care își va găsi o altă echipă.

Paris Saint-Germain's Argentinian head coach Mauricio Pochettino looks on during a training session at the Camp des Loges Paris Saint-Germain football club's training ground in Saint-Germain-en-Laye, west of Paris on August 19, 2021

Credit imagine: Getty Images

Mauricio Pochettino are zilele numărate la PSG, dar șefii de pe Parc de Princes nu au o misiune ușoară în a scăpa de argentinian. Boardul parizienilor are deja o înțelegere de principiu cu Christophe Galtier, care s-a despărțit oficial de Nice, dar nu-l poate anunța oficial până când Pochettino nu pleacă.
Potrivit Marca, Pochettino a primit de o bună bucată de timp o scrisoare de la club, în care i s-a explicat clar că nu va mai fi antrenorul echipei. Totuși, argentinianul refuză să semneze rezilierea și vrea să-i stoarcă de bani pe francezi.
Pochettino este cel mai bine plătit antrenor din istoria PSG-ului, cu un salariu stagional de 7 milioane de € anual, plus anumite bonusuri de performanță. Sursa citată notează că managerul de 50 de ani va accepta să plece doar dacă i se va plăti în continuare salariul, atât lui cât și staff-ului său, până când își va găsi o nouă echipă.
Citește și:

Pochettino refuză să plece în orice condiții de PSG

Astfel, dacă Pochettino nu va antrena în sezonul următor, PSG ar fi nevoită să achite peste 10 milioane de € pentru înlocuirea antrenorului. În mod normal, parizienii nu se cramponează de o asemenea sumă, dar de această dată situația e mai complicată, deoarece pierderile financiare au fost imense în ultima vreme și orice milion de € este important pentru stabilitatea clubului.
Nu ar fi pentru prima dată când Pochettino încasează o sumă uriașă fiindcă e dat afară. Când a fost demis de la Tottenham, în 2019, presa engleză a scris că argentinianul și staff-ul său au primit peste 20 de milioane de € drept compensație.
Cel mai probabil, PSG și Pochettino vor ajunge la un consens, fiind clar că schimbarea antrenorului este iminentă. Mbappe & Co vor începe noul sezon cu Galtier pe bancă, chiar dacă asta va însemna o cheltuială substanțială pentru clubul de pe Parc de Princes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo