Mauricio Pochettino are zilele numărate la PSG, dar șefii de pe Parc de Princes nu au o misiune ușoară în a scăpa de argentinian. Boardul parizienilor are deja o înțelegere de principiu cu Christophe Galtier, care s-a despărțit oficial de Nice, dar nu-l poate anunța oficial până când Pochettino nu pleacă.
Potrivit Marca, Pochettino a primit de o bună bucată de timp o scrisoare de la club, în care i s-a explicat clar că nu va mai fi antrenorul echipei. Totuși, argentinianul refuză să semneze rezilierea și vrea să-i stoarcă de bani pe francezi.
Pochettino este cel mai bine plătit antrenor din istoria PSG-ului, cu un salariu stagional de 7 milioane de € anual, plus anumite bonusuri de performanță. Sursa citată notează că managerul de 50 de ani va accepta să plece doar dacă i se va plăti în continuare salariul, atât lui cât și staff-ului său, până când își va găsi o nouă echipă.
Ligue 1
Messi a marcat primul gol din foarfecă în carieră! Reușita este una istorică pentru argentinian
IERI LA 07:44
Citește și:

Pochettino refuză să plece în orice condiții de PSG

Astfel, dacă Pochettino nu va antrena în sezonul următor, PSG ar fi nevoită să achite peste 10 milioane de € pentru înlocuirea antrenorului. În mod normal, parizienii nu se cramponează de o asemenea sumă, dar de această dată situația e mai complicată, deoarece pierderile financiare au fost imense în ultima vreme și orice milion de € este important pentru stabilitatea clubului.
Nu ar fi pentru prima dată când Pochettino încasează o sumă uriașă fiindcă e dat afară. Când a fost demis de la Tottenham, în 2019, presa engleză a scris că argentinianul și staff-ul său au primit peste 20 de milioane de € drept compensație.
Cel mai probabil, PSG și Pochettino vor ajunge la un consens, fiind clar că schimbarea antrenorului este iminentă. Mbappe & Co vor începe noul sezon cu Galtier pe bancă, chiar dacă asta va însemna o cheltuială substanțială pentru clubul de pe Parc de Princes.
Ligue 1
PSG a câștigat fără emoții pe terenul lui Clermont în prima etapă din Ligue 1! Neymar, omul meciului
06/08/2022 LA 20:51
Ligue 1
Galtier a confirmat. PSG va aduce încă trei jucători în această vară. Care este planul lui Campos
05/08/2022 LA 08:43