Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG a dat prima lovitură în era Galtier! Parizienii au transferat un atacant cu cifre excelente

Nicu Savin

Actualizat 15/07/2022 la 17:23 GMT+3

PSG a perfectat transferul lui Hugo Ekitike, atacantul de 20 de ani al celor de la Reims. Conform L'Equipe, cele două cluburi s-au înțeles, iar jucătorul va semna un contract pe 5 ani după ce va efectua vizita medicală.

Newly appointed coach Christophe Galtier speaks President Nasser Al Khelaifi and football adviser Luis Campos during the training of Paris Saint-Germain on July 05, 2022

Credit imagine: Getty Images

PSG nu a fost deloc activă pe piața transferurilor în această vară. Prelungirea contractului cu Mbappe a reprezentat o victorie uriașă pentru campioana Franței, care a părut mai degrabă preocupată să scape de anumiți jucători decât să aducă alții noi, un lucru normal dacă ținem cont de valoarea lotului.
Totuși, parizienii l-au cumpărat de curând pe Vitinha (de la FC Porto), iar astăzi au realizat a 2-a achiziție a verii. L'Equipe anunță că gruparea de pa Parc de Princes a ajuns la un acord cu Reims pentru transferul lui Hugo Ekitike, unul dintre cei mai vânați tineri atacanți din lume. PSG va plăti în shimbul vârfului de 20 de ani 36 de milioane de €, dintre care 30 de milioane sumă fixă, iar 6 milioane sub formă de bonusuri.
Astfel, Ekitike devine al 4-lea cel mai scump tânăr jucător din istoria celor de la PSG, după Mbappe (19 ani - 180 de milioane de €), Lucas Moura (20 de ani - 40 de milioane de €) și Nuno Mendes (20 de ani - 38 de milioane de €).
Citește și:

PSG a perfectat transferul lui Ekitike

Ekitike a fost la un pas să ajungă la Newcastle în această vară, Reims acceptând inițial oferta clubului din Premier League. Intrarea pe fir a celor de la PSG l-a determinat pe jucător să refuze să meargă în Anglia, preferând să joace la cea mai bună echipă a Franței.
Hugo Ekitike este un produs 100% al celor de la Reims și a fost promovat la prima echipă la startul stagiunii trecute. Deși avea doar 19 ani, atacantul s-a impus repede ca titular în Ligue 1 și a terminat sezonul cu 25 de meciuri în campionat și 10 goluri marcate, cifre excelente pentru un tânăr fotbalist.
Ekitike are 6 selecții la naționala U20 a Franței, pentru care nu a reușit încă să marcheze. Evident, debutul său la naționala mare este doar o chestiune de timp, asta dacă va continua să impresioneze și la PSG așa cum a făcut la Reims.
Luis Campos se pare că a fost cel care a insistat pentru aducerea lui Ekitike. Acesta preferă să joacă vârf împins, chiar dacă poate evolua și în bandă. PSG îl are ca atacant central doar pe Icardi, dar argentinianul nu intră în vederile lui Christophe Galtier. Rămâne de văzut dacă noul antrenor va reuși să-i facă loc în echipă lui Ekitike, în condițiile în care Messi, Mbappe și Neymar par puncte fixe în ofensivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo