Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG a realizat al 4-lea transfer al verii și vrea să încheie campania cu o lovitură de proporții

Nicu Savin

Publicat 03/08/2022 la 17:00 GMT+3

PSG a perfectat transferul lui Renato Sanchez de la Lille, presa franceză anunțând că toate detaliile sunt puse la punct și totul se va oficializa curând. Portughezul este al 4-lea jucător transferat de campioana Franței în această vară, dar șefii nu vor să se oprească aici. Ultima mare mutare pe care o vor încerca va fi achiziția lui Bernardo Silva, care e pariul lui Campos, directorul sportiv.

Renato Sanchez of Swansea – PUB NOT IN UK

Credit imagine: Imago

PSG nu a avut o campanie de achiziții strălucitoare, ci una în concordanță cu noua viziune a clubului. Venirea lui Galtier pe bancă și a lui Luis Campos în conducerea sportivă au fost primele semne că strategia se va schimba și pe Parc de Princes nu vor mai ajuge neapărat mari vedete, ci jucători dispuși să pună osul la muncă.
Astfel, în această vară au fost transferați doar Vitinha (FC Porto), Hugo Ekitike (Reims) și Nordi Mukeile (RB Leipzig). La capitolul achiziții poate fi trecut și Nuno Mendez, dar PSG doar a activat opțiunea de cumpărare a portughezului care a jucat și în sezonul trecut pe Parc de Princes.
Conform presei din Hexagon, Renato Sanchez este următoarea achiziție a campioanei Franței. L'Equipe anunță că PSG va plăti numai 15 milioane de € pentru mijlocașul portughez de la Lille, prețul fiind atât de mic decoarece jucătorul intrase în ultimul an de contract. Evident, venirea lui Sanchez are legătură cu Christophe Galtier, care îl cunoaște foarte bine din perioada în care a antrenat-o și a făcut-o campioană pe Lille.
Renato Sanchez a impresionat lumea fotbalului în 2016, când a câștigat trofeul Golden Boy, după ce a fost un om important la naționala Portugaliei care a devenit campioană europeană în acel an. Bayern plătea la vremea respectivă 35 de milioane de € în schimbul său către Benfica, dar mijlocașul nu s-a adaptat în Bundesliga și în 2019 a fost cedat la Lille pentrru 20 de milioane de €. În Ligue 1, Sanchez a început să-și recapete forma și a fost unul dintre pilonii echipei din nordul Franței în ultimii 3 ani, contribuind esențial și la titlul cucerit în 2021.
Anunțul sosirii lui Renato Sanchez a venit chiar în ziua în care împrumutul lui Wijnaldum la AS Roma a fost oficializat, astfel că Galtier nu rămâne descoperit la centrul terenului.

PSG încearcă transferul lui Bernardo Silva

Dacă transferul lui Sanchez a fost făcut la cererea lui Galtier, directorul sportiv Luis Campos are și el o doleanță pe finalul verii. Conform jurnaliștilor de la Foot Mercato, PSG încearcă să-l transfere pe Bernardo Silva de la Manchester City. Oficialul parizienilor îl cunoaște foarte bine pe lusitan din perioada în care cei doi erau la AS Monaco și este convins că jucătorul campioanei Angliei ar fi extrem de util la PSG.
Bernardo Silva este și pe radarul Barcelonei, dar catalanii nu au pârghiile financiare necesare pentru a-l cumpăra. Guardiola nu s-ar opune plecării lui Silva, deși este un jucător esențial în angrenajul său. Managerul "cetățenilor" a declarat în repetate rânduri că nu va sta în calea dorinței jucătorilor de a merge la alte formații, iar clubul va fi satisfăcut de prețul obținut pe aceștia.
Bernardo Silva mai are 3 ani de contract cu Manchester City, iar șefii de pe Etihad ar cere în schimbul său 80-85 de milioane de €. În condițiile în care PSG nu a cheltuit mult în această vară (sub 100 de milioane de €), e posibil ca parizienii să poată achita suma solicitată de City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo