PSG a luat de multă vreme decizia de a-l demite pe Mauricio Pochettino. Presa franceză susține că zarurile au fost aruncate în privința argentinianului și anunțul oficial urmează să fie făcut curând. Acest moment se apropie vertiginos, deoarece omul care îl va înlocui a devenit deja liber de contract.
Este vorba despre Christophe Galtier, care astăzi s-a despărțit oficial de Nice, anunță L'Equipe. Antrenorul care a câștigat titlul cu Lille în 2021 este varianta aleasă de șefii de pe Parc de Princes. Zidane ar fi fost dorit insistent, dar acesta a refuzat orice propunere, preferând să aștepte până în iarnă pentru a prelua naționala Franței.
Ligue 1
PSG, un monument al disciplinei sub noua conducere! Ce reguli trebuie să respecte Messi sau Mbappe
04/08/2022 LA 13:22
Citește și:

Christophe Galtier la PSG, o chestiune de timp

Sursa citată notează că Galtier a bătut deja palma cu PSG și este numai o chestiune de timp până când va fi instalat oficial. PSG va fi cea mai mare provocare din cariera lui Galtier, începută în 2009, la Saint Etienne, unde a rămas până în 2017. Apoi a ajuns la Lille, de unde a plecat în 2021, după titlul cucerit chiar în fața celor de la PSG. În sezonul trecut a antrenat-o pe Nice, unde cel mai probabil ar fi continuat dacă nu venea oferta de la PSG.
Locul lui Galtier la formația din Sud-Estul Franței va fi luat de Lucien Favre, care a fost deja anunțat de șefii clubului. Acesta era liber de contract din decembrie 2020, când a fost demis de la Borussia Dortmund. Elvețianul de 64 de ani a mai antrenat la Nice între 2016 și 2018, având rezultate deosebite. FC Echallens, Yverdon Sport, Servette Geneva, FC Zurich, Hertha Berlin și Borussia Monchengladbach sunt celelalte formații pregătite de Favre în cariera sa.
Ligue 1
PSG a realizat al 4-lea transfer al verii și vrea să încheie campania cu o lovitură de proporții
03/08/2022 LA 14:00
Ligue 1
Lot stelar pentru Galtier la PSG! Cum arată 2 echipe de start impresionante pe care le poate alinia
26/07/2022 LA 16:09