Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, prima victorie după două eșecuri consecutive! Leo Messi, gol și assist cu Nice

Dani Morar

Actualizat 08/04/2023 la 23:59 GMT+3

PSG a trecut cu 2-0 de Nice, într-o partidă în care Lionel Messi a dat un gol și a oferit un assist pentru Sergio Ramos. Este prima victorie a campioanei Franței după două înfrângeri consecutive, cu Rennes și Lyon.

Lionel Messi à l'attaque lors de Nice - PSG

Credit imagine: Getty Images

PSG a învins Nice cu 2-0, în deplasare, în etapa a 30-a din Ligue 1 și s-a apropiat de un nou titlu în Ligue 1. Lionel Messi a marcat și a oferit o pasă decisivă, într-un meci în care echipa sa nu a strălucit, iar gazdele au avut ghinion în repriza secundă, când mingea nu a vrut să intre în poartă.
PSG a dominat startul de meci, Nuno Mendes punând în pericol poarta adversă după o centrare bună. Nicolas Pepe a tras la poarta cealaltă, dar mingea a trecut peste poartă.
Campioana Franței putea deschide scorul la jumătatea primei reprize. Danilo Pereira s-a înălțat excelent la o centrare, dar lovitura sa de cap a lovit bara din stânga porții apărate de Schmeichel.
Leo Messi a marcat totuși, în minutul 26, după ce Mbappe nu a putut ajunge la pasa lui Nuno Mendes, care a revenit și a schimbat destinatarul. Argentinianul a reluat din apropierea careului mic, ducându-și echipa în avantaj și marcând cel de-al 100-lea gol al lui PSG în acest sezon.
Odată cu această reușită, Messi a ajuns la 702 goluri marcate în Europa la nivel de echipă de club, depășindu-l pe marele său rival, Cristiano Ronaldo. Leo deține recordul din acest punct de vedere și a avut nevoie de 105 meciuri mai puțin decât CR7 pentru a ajunge la acest număr.
Nice a fost periculoasă în două rânduri, chiar înaintea pauzei, însă nu a reușit să egaleze. Pepe a avut o incursiune de atacant veritabil și a atacat superb o centrare, dar Donnarumma a intervenit. Portarul italian a fost nevoit să mai intervină o dată, la lovitura de cap a lui Terem Moffi, care s-a înălțat peste fundașii adverși și a reluat spre poartă.

PSG a profitat de ziua bună a lui Messi și a câștigat în fața lui Nice

După pauză, Nice a avut o ocazie imensă, dar mingea trimisă de Dante nu a intrat cu toată circumferința în poartă. Fundașul brazilian a tras din interiorul careului, balonul a lovit transversala și a căzut dincolo de linia porții, neacordându-se gol pentru doar câțiva milimetri.
PSG a cedat tot mai mult teren, iar Jean-Clair Todibo putea egala, cu 20 de minute înainte de final. Fundașul s-a demarcat foarte bine la o lovitură de colț și a reluat periculos.
Sergio Ramos a închis până la urmă meciul, cu un gol venit tot în urma unei lovituri de la colț. Spaniolul a dat de unde vine, iar plonjonul lui Scmeichel a fost în zadar, tabela indicând 2-0, cu un sfert de oră înainte de final.
Messi a fost omul cu assist-ul, iar argentinianul are niște cifre extraordinare la PSG în acest sezon. 18 pase decisive a dat Leo, 14 dintre acestea fiind în Ligue 1. De asemenea, el a ajuns la 355 de assist-uri în carieră, 301 dintre ele venind la nivel de club.
Messi putea să mai marcheze o dată în prelungiri, dar a fost altruist și a preferat să-i paseze lui Mbappe, care a tras peste poartă. Nice – PSG s-a încheiat 0-2, iar campioana are 6 puncte avans în fruntea clasamentului, față de Lens. Primele două clasate se vor întâlni etapa viitoare, pe Parc des Princes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo