Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG se va trezi într-o situație cumplită în două luni! Marea problemă a parizienilor, la vară

Nicu Savin

Publicat 28/04/2023 la 14:26 GMT+3

PSG a investit enorm în jucători în ultimii ani, iar acest lucru se va întoarce împotriva clubului. Peste doar două luni, mai mulți fotbaliști împrumutați vor reveni la echipă, iar parizienii vor trebui să găsească soluții pentru a scăpa de ei, deoarece majoritatea au salarii foarte mari, care atârnă greu asupra bugetului.

Christophe Galtier et Luis Campos, accompagné par Nasser Al-Khelaifi

Credit imagine: Getty Images

PSG se pregătește de celebrarea unui nou titlu în Ligue 1, dar nu va fi deloc o mare sărbătoare pe Parc de Princes. Eliminarea prematură din Champions League și din Cupa Franței face ca acest sezon să fie considerat unul nereușit, iar situația financiară a clubului nu e nici pe departe una fericită.
PSG a înregistrat cea mai mare pierdere din istoria fotbalului francez în stagiunea trecută și va trebui să reducă drastic cheltuielile pentru a nu încălca regulile fair-play-ului financiar, care ar putea atrage anumite sancțiuni.

PSG se va trezi cu un lot supra aglomerat peste două luni! 8 jucători împrumutați vor reveni la echipă

Misiunea șefilor de a aduce întăriri pentru sezonul următor va fi drastic îngreunată de numărul mare de jucători aflați sub contract. Parizienii au investit sume mari în aducerea de jucători în ultimii ani, iar asta se întoarce acum împotriva lor. Chiar dacă multe nume grele au ajuns gratis pe Parc de Princes, comisioanele plătite agenților și salariile oferite atârnă greu în bugetul echipei.
Mai mult, la finalul sezonului se vor întoarce la echipă 8 jucători împrumutați, care mai au fiecare cel puțin un an de contract. Conform RMC Sport, niciunul nu reprezintă o opțiune pentru viitor, dar toți vor refuza să părăsească echipa, deoarece au salarii consistente, pe care nu le vor putea primi la alte echipe. Ca atare, PSG se va regăsi într-o situație cumplită, cu un lot supranumeric.
Jucătorii care vor reveni la PSG în vară
  • Leandro Paredes - împrumutate la Juventus (torinezii au opțiunea de cumpărare definitivă, dar nu o vor activa) - a fost cumpărat cu 40 de milioane de € de la Zenit și are contract până în 2024.
  • Keylor Navas - împrumutat la Nottingham Forest - ar putea continua în Anglia doar dacă "pădurarii" vor rămâne în Premier League - are contract până în 2024.
  • Georginio Wijnaldum - împrumutat la AS Roma - are un salariu foarte mare, iar PSG i-a plătit jumătate în acest sezon! Capitolinii l-ar dori tot sub formă de împrumut și în sezonul următor, în aceleași condiții financiare - are contract până în 2024.
  • Colin Dagba - împrumutat la Strasbourg, unde a jucat foarte puțin, iar cota sa de piață este în scădere - are contract până în 2025.
  • Lavyn Kurzawa - împrumutat la Fulham, unde a fost mult timp accidentat și a jucat numai 6 meciuri. Va reveni cu sigurață la Paris, unde mai are un an de contract.
  • Julian Draxler - împrumutat la Benfica, unde nu a reușit să se impună. A costat-o pe PSG 28 de milioane de € în 2017 și are un salariu mare! Contractul său expiră în 2024.
  • Mauro Icardi - împrumutat la Galatasaray - a costat 50 de milioane de € și are un salariu mare. Turcii nu au opțiune de cumpărare definitivă și nu vor face o ofertă în acest sens. Contractul argentinianului cu PSG este valabil până în 2024.
  • Abdou Diallo - împrumutat la RB Leipzig, unde a bifat numai 12 meciuri în acest sezon și nu va fi păstrat . A costat-o 32 de milioane de € pe PSG și are contract până în 2024.
Așadar, PSG va trebui să facă multe comprimisuri pentru a rezolva problemele legate de fondul salarial. Parizienii par obligați să vândă jucători mult sub valoarea pieței pentru a scăpa de salariile lor. Așa s-a întâmplat și în vara trecută, când Rafinha, Ander Herrera, Di Maria sau Xavi Simons au plecat gratis, iar Thilo Kherer, Alphonse Areola, Pablo Sarabia sau Idryssa Gueye au fost vânduți pe sume modice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo