Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, un monument al disciplinei sub noua conducere! Ce reguli trebuie să respecte Messi, Mbappe sau Neymar

Nicu Savin

Publicat 04/08/2022 la 16:22 GMT+3

PSG și-a schimbat total strategia în această vară, iar una odată cu venirea lui Christophe Galtier pe bancă și a lui Luis Campos în conducere se vrea impunerea unei discipline de fier în cadrul echipei. Al Khelaifi le-a dat mână liberă celor doi, iar jucătorii care nu se vor conforma noilor reguli sunt liberi să plece.

TOKYO, JAPAN - JULY 18: (L-R) Lionel Messi and Neymar Jr and Paris Saint-Germain manager Christophe Galtier and Kylian Mbappe attend the Paris Saint-Germain Japan Tour Kids Clinic at Prince Chichibu Memorial Rugby Ground on July 18, 2022 in Tokyo, Japan.

Credit imagine: Getty Images

PSG a intrat într-o nouă eră în această vară. Pochettino a fost înlocuit cu Galtier, iar locul lui Leonardo în funcția de director sportiv a fost luat de Luis Campos, omul care a stat în spatele succeselor lui AS Monaco în urmă cu câțiva ani. Obiectivul parizienilor este unul clar: câștigarea Champions League, iar noua conducere consideră că acesta poate fi îndeplinit dacă anumite lucruri se vor face diferit față de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani.
Strategia clubului s-a schimbat total, începând cu campania de transferuri, care nu a mai fost atât de răsunătoare ca în anii trecuți. Dar nu doar politica de achiziții a suferit modificări, ci aproape tot ce ține de echipă, Galtier și Campos vor să instaureze o disciplină de fier, iar Al Khelaifi le-a dat mână liberă să ia cele mai drastice măsuri în cazul în care jucătorii vor greși.
"Cu toții trebuie să fim disciplinați pe teren și în afara lui", spunea Galtier la prima conferință de presă în calitate de antrenor al lui PSG, trăgând încă de atunci un semnal de alarmă asupra faptului că nu doar valoarea fotbalistică va conta pentru el.
Citește și:

Messi, Mbappe și Neymar au interzis să piardă nopțile prin localuri

Luis Campos are o idee clară despre cum se creeză un grup unit, iar acesta și-a impus filosofia încă de la prima discuție cu jucătorii. Conform L'Equipe, oficialul le-a transmis un set de reguli clare, subliniind că cine are ceva împotriva acestora este liber să plece.
În primul rând, întreaga echipă va servi micul dejun și prânzul împreună. Telefoanele nu sunt interzise în cantonament, dar jucătorii nu au voie să le utilizeze în timpul meselor. Această regulă are menirea de a ajuta la crearea unor relații puternice de grup.
Poate cea mai drastică regulă impusă la PSG este legată de viața privată a jucătorilor. Aceștia nu mai au voie să iasă seara în localuri decât până la anumite ore. Sursa citată scrie că Luis Campos ar fi fost informat de localurile de noapte frecventate de jucătorii parizieni și oficialul verifică îndeaproape dacă aceștia se conformează regulamentului.
Interzicerea ieșirilor nocturne a fost aprobată de Galtier, care a subliniat la o conferință de presă că nu va face nicio concesie în cazul unor abateri: "Dacă sunt jucători care greșesc, vor fi pedepsiți. Niciun jucător nu va fi deasupra grupului".
Așadar, e limpede că la PSG au loc schimbări semnificative, dar rămâne de văzut dacă planul conducerii administrative și tehnice va putea fi dus la bun sfârșit. Începutul a fost excelent: parizienii au câștigat toate cele 4 amicale ale verii, dar și Supercupa Franței (4-0 cu Nantes). Peste două zile, Messi, Mbappe & Co vor debuta în noul sezon din Ligue 1, în deplasare cu Clermont, și e de așteptat că starurile campioanei Franței să dea un nou recital.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo