Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG vinde excelent! Suma uriașă încasată pe un atacant fără niciun gol marcat pentru prima echipă

Nicu Savin

Publicat 11/08/2022 la 13:10 GMT+3

PSG l-a vândut la Rennes pe Arnaud Kalimuendo contra sumei de 25 de milioane de €. Parizienii au făcut o afacere excelentă, dacă ținem cont că atacantul de doar 20 de ani a jucat numai 3 meciuri în Ligue 1 pentru campioana Franței.

Arnaud Kalimuendo lors d'un match de préparation avec le PSG en juillet 2022.

Credit imagine: Getty Images

PSG este recunoscut ca un club care aruncă cu banii pe jucători, dar campioana Franței a demonstrat în această vară că știe să și vândă excelent. După ce i-a cedat pe Marcin Bulka la Nice (două milioane de €) și pe Alphonse Areola la West Ham (9,3 milioane de €), parizienii au încasat o sumă considerabilă pe Arnaud Kalimuendo.
Potrivit celebrului jurnalist Fabrizio Romano, atacantul de doar 20 de ani va ajunge la Rennes pentru 25 de milioane de €, devenind astfel al doilea cel mai scump transfer al clubului breton, după Jeremy Doku, adus de la Anderlecht în 2020 pentru 26 de milioane de €.
Citește și:

PSG continuă curățenia de vară și face și profit

Kalimuendo este un produs 100% al lui PSG, dar nu a reușit să bifeze la echipa mare decât 3 meciuri în Ligue 1, fără să marcheze vreun gol. Acesta a fost promovat la prima echipă a parizienilor în 2020, dar la scurt timp a fost împrumutat la Lens, până în vara lui 2021.
Ulterior s-a pregătit din nou cu PSG, însă Pochettino nu l-a luat în considerare și a plecat din nou împrumut la Lens. În cele două sezoane petrecute la clubul de pe Stade Bollaert-Delelis, Kalimuendo a jucat 65 de meciuri, reușind să marcheze 21 de goluri și să ofere 6 assist-uri.
Arnaud Kalimuendo a jucat pentru toate naționalele de juniori și tineret al Franței, la reprezentativa U21 având 12 selecții și 4 goluri.
Cu banii obținuți pe Kalimuendo, PSG va forța aducerea unui fundaș central de valoare. Milan Skiniar este prima opțiune, dar Inter ține la preț, astfel că parizienii au și o variantă alternativă. Este vorba despre Mohamed Simakan, fotbalistul de 22 de ani al lui RB Leipzig. Acesta este obișnuit să joace într-un sistem cu 3 fundași centrali, pe care Galtier l-a folosit în primele meciuri ale sezonului, cu Ramos, Marquinhos și Kimpembe titulari.
PSG nu a încheiat perioada de transferuri nici la capitolul plecări. Thilo Kehrer este curtat intens de West Ham și Sevilla, iar tânărul Teddy Allo este aproape de a semna cu nou-promovata Ajaccio.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo